Multi dintre profesionistii din domeniul tehnologiei vad in gigantul american un angajator de vis. Insa pentru Don Melton si Nitin Ganatra, doi fosti manageri Apple, experienta in sanul companiei fondate de Steve Jobs nu a fost una foarte placuta.

Intr-un interviu audio postat pe iMore, cei doi vorbesc despre un program de lucru de-a dreptul extenuant. Ca angajat al Apple, trebuie sa poti fi contactat la orice ora din zi sau din noapte, scrie Business Insider, citat de ziare.com.

Daca primesti un e-mail de la seful tau la ora 1:00 noaptea este de asteptat sa raspunzi imediat.

“Acest lucru se intampla saptamana de saptamana, luna dupa luna, de-a lungul anilor”, sustine Ganatra, fost director iOS Apps.

Duminica noaptea toata lumea lucreaza la Apple, deoarece a doua zi are loc sedinta directorilor.

“Asa ca tii telefonul langa tine, stai in fata calculatorului, nu conteaza ca este difuzata emisiunea ta preferata”, spune Melton, fost director de tehnologii de internet la Apple.

Totusi, singurul moment de ragaz se datora unui serial, isi aminteste acesta. In timp ce managerul lor, Scott Forstall, urmarea Clanul Soprano, angajatii profitau de ocazie pentru a merge la toaleta, de exemplu.

“Poti sa mergi la baie, poti sa porti o conversatie cu familia ta”, a adaugat Melton.

Nu doar inginerii si managerii Apple dorm putin. Insusi seful companiei, Tim Cook, este online pentru cea mai mare parte din zi si din noapte.

“Cand auzi acele povesti considerate apocrife despre cum Tim Cook vine la munca de la primele ore ale diminetii si sta pana tarziu, nu este vorba de un angajat de la PR care vrea sa crezi ca directorii Apple muncesc atat de mult. Ei chiar fac acest lucru. Oamenii sunt nebuni. Sunt acolo tot timpul”, a afirmat Melton in cadrul interviului.

Pentru acesta, este “ca si cum ai lucra intr-o centrala nucleara, insa fara costum de protectie”.

Angajat al Apple din 1998, Cook a devenit CEO al companiei pe 24 august 2011, succedandu-i lui Steve Jobs. Sase saptamani mai tarziu, pe 5 octombrie 2011, Jobs a murit, la varsta de 56 de ani, in urma unei indelungate lupte cu un cancer pancreatic.

Sunt insa si angajati care considera ca sacrificiile facute le aduc satisfactii importante, cum ar fisentimentul ca munca lor are un impact puternic la nivel global.

“Inginerii Apple au ocazia sa aduca reale contributii de care vor beneficia zeci sau sute de milioane de oameni in fiecare zi. Acest lucru este extraordinar” sau “M-am alaturat Apple pentru ca vreau sa fac parte din ceva mai mare decat mine insumi”, afirmau cativa actuali sau fosti angajati Apple pe site-ul de joburi Glassdoor.com, dupa cum a notat Business Insider intr-un articol publicat in 2012.

Desigur, salariile mult peste medie pentru majoritatea pozitiilor din cadrul companiei reprezinta un alt motiv pentru care multi vor sa lucreze la Apple.

Recent, compania din California a prezentat publicului noul iPhone 6. In primul weekend de la lansare au fost consemnate vanzari record de peste 10 milioane de unitati, insa utilizatorii au semnalat imediat mai multe probleme, printre care actualizarea defectuoasa la iOS 8.0.1 sau faptul ca telefonul se indoaie cu usurinta.

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here