Premierul David Cameron se pregătește de Referendum în contextul unui nou cadru de austeritate.

În urmă cu aproape două luni, noua clasă politică din Marea Britanie trâmbița sus și tare că noul Buget de Vară va conduce la relansarea economică pe termen mediu și lung. Însuși premierul David Cameronafirmase la aceea dată, că noul set de măsuri va duce la creșterea orei de muncă cu pînă la 30% în următorii ani.

Potrivit Stiripesurse, citat de ro.blastingnews.com, începând cu luna Octombrie imigranții de pe teritoriul Regatului Unit nu vor mai primi ajutoarele sociale la fel de ușor ca pînă în prezent. Astfel, angajatorii vor fi obligați să păstreze contractele de muncă pe o perioadă mai mare de 6 luni și angajații nu vor mai avea voie să își dea demisia pentru a primi cu facilitate ajutoarele de șomaj sau cele sociale. În caz contrar, angajatorii vor fi verificați la sânge și vor fi amendați. Tot din luna Octombrie, deci mult mai repede decît se preconizase, se vor efectua controale mult mai severe la angajatorii britanici pentru a se verifica statutul fiecărui angajat .

Totodată, fiecare angajat inclusiv  muncitorii români care dorește să obtină un nou loc de muncă în urma concedierii sau a pierderii locului de muncă nu va mai primi ajutor de șomaj decât maximum 6 luni de zile . La sfîrșitul acestei perioade, șomerii din tările membre ale Uniunii Europene implicit muncitorii români vor avea sistate toate formele de ajutor social. Ba mai mult, cei care nu vor demonstra că se află în căutarea unui loc de muncă sau a unui program de reconversie profesională, vor fi expulzați.

 David Cameron a mai precizat că prin impozitarea mai severă a veniturilor se urmărește relansarea sistemului de pensii. Angajatorii britanici vor face modificări ale grilei de salarizare pentru a evita impozitarea deosebit de severă, ceea ce în cel mai  auster scenariu se va traduce prin concedieri și diminuări de salarii.

Noua măsură ce se va aplica din Octombrie, a survenit din cauza unei statistici realizate de jurnaliștii de la Daily Mail, potrivit căreia majoritatea românilor vin la muncă în capitala Londra sau în orașele mai mari pentru a lucra câteva săptămâni, după care trăiesc foarte bine din ajutorul de șomaj sau cel social, care este mult mai consistent raportat la cel  din România.

 

 

Articol redactat de Vlad Alexandru

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here