Cel mai longeviv medic practicant din lume, medicul japonez Shigeaki Hinohara, la 103 ani  tine prelegeri, cursuri, conferinte, munceste in spital si scrie pe blogul personal.

Potrivit m.doctorulzilei.ro, din anul 1941 el isi trateaza pacientii la Spitalul International St. Luke din Tokyo si tine cursuri la Colegiul St. Luke. De la varsta de 75 de ani si pana in prezent, dr. Hinohara a publicat in jur de 150 de carti, intre care cea intitulata „A trai mult, a trai bine” (Living Long, Living Good) s-a vandut in peste 1,2 milioane de exemplare. Ca fondator al miscarii „Noii varstnici”, medicul ii sfatuieste pe oameni cum sa traiasca o viata lunga si fericita, dovada ca acest lucru este posibil fiind el insusi.

Intr-un interviu acordat revistei Japan Times, Dr. Hinohara dezvaluie care este reteta longevitatii si a sanatatii:
Pentru ca energia vine din starea de bine, nu din a manca si a dormi mult, e mai bine sa nu ne stresam corpul cu prea multe reguli fixe.  La micul dejun e deajuns o ceasca de cafea, un pahar cu lapte si un suc de portocale, la care adaugati o lingura de ulei de masline.

„Masa de pranz consta din lapte si cateva fursecuri sau nimic, daca sunt prea ocupat cu munca. La cina mananc vegetale cu putin peste si orez, iar de doua ori pe saptamana mananc cate 100 de grame de carne slaba”, spune medicul.

Femeile japoneze traiesc in jur de 86 de ani, barbatii in jur de 80 de ani iar numarul centenarilor este in crestere datorita iesirii la pensie mai tarziu de 65 de ani.

Statul in picioare te mentine mai puternic.

Muzica si terapia cu animale pot ajuta mai mult decat isi imagineaza doctorii, de aceea ar trebui ca doctorii sa cunoasca si alte arte.

 Urcati zilnic pe scari si carati-va singuri bagajele, urcati chiar si cate doua trepte o data , ca sa puneti muschii in miscare.

Renuntati la acumularea de lucruri materiale, amintindu-va ca nu luati nimic cu voi cand veti parasi aceasta lume

Munceste pentru familie dar fa ceva si pentru societate, 18 ore pe saptamana, sunt de ajuns sa fii voluntar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here