Daca vrei sa mai slabesti putin, una dintre modalitatile placute sa pierzi din kilogramele in plus este sa faci sex. Cel putin asa sustine Kerry McCloskey, in cartea sa “Dieta bazata pe sex”.

“O jumatate de ora de relatii sexuale ajuta la arderea a 150-250 de calorii si poate ajunge chiar la 350 de calorii, in functie de cat de activa este persoana”, spune Kerry McCloskey in cartea sa. Practicand propriile sfaturi, autoarea insasi a reusit sa slabeasca 9 kilograme, in 6 luni.

Pentru a ajunge, insa la aceste rezultate, trebuie sa faci sex de 3 pana la 5 ori pe saptamna si cel putin o data in weekend. De asemenea, alimentatia ar trebui sa fie bazata pe fibre si mai putin pe grasimi.

Se pare ca exercitiile sexuale scad riscul de atacuri de cord si prelungesc viata. Doctorii sustin ca endorfinele eliberate in timpul sexului stimuleaza celulele sistemului nervos si ajuta la prevenirea cancerului, dar si a ridurilor.

„Sexul este o forma de a face exercitii fizice, mai ales daca schimbi pozitiile. In plus, nu multa lume se plictiseste de aceasta activitate fizica. Atunci cand excitatia este maxima si ajungi la orgasm, inima beneficiaza de o excelenta activitate cardio. De aceea sexul nu este recomandat persoanelor cu problemele la inima, intrucat aceasta ar fi foarte solicitata in timpul actului sexual.”, a declarat dr. Laura Berman, profesor asistent de obstetrica-ginecologie la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii Northwestern Chicago.

Si nutritionistii sunt de acord cu relatia dintre dieta si sex. „O persoana care are o viata sexuala implinita este mai putin frustrata si cedeaza greu tentatiei de a manca ceva nesanatos. Asta nu inseamna ca poti face sex oricand, oriunde si cu oricine. Promiscuitatea sexuala conduce la amplificarea stresului”, explica dr. Howard Shapiro, nutritionist din New York.

In cat timp poate o persoana sa arda 200 de calorii:

  • cand face curatenie: 48 de minute
  • cand gateste: 128 de minute
  • la cumparaturi: 63 de minute
  • la metrou: 58 de minute
  • in timpul sarutului: 50 de minute.

Abonare
Distribuie:7000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here