Viitura a făcut deja prăpăd în judeţul Mehedinţi. Zeci de oameni sunt evacuaţi chiar în aceste momente, după ce aproape 100 de gospodării din mai multe localităţi au fost inundate. Nici în Gorj situaţia nu este mai bună.

Jumătate din ţară este sub avertizări de vreme rea, iar şase  judeţe sunt vizate de cod portocaliu de inundaţii.

Viitura a făcut prăpăd în Judeţul Mehedinţi, care se află sub Cod Portocaliu. Douăzeci de persoane au fost evacuate de către autorităţile care au intervenit prompt în ajutorul celor loviţi de inundaţii. Pompierii au acţionat cu pompe speciale penzru a evacua apa ce a pătruns în casele oamenilor, iar printre persoanele evacuate din zonele afectate se numără şi copii.

“Este o zonă în care a  fost o decalanşare  de nori deosebită, dar a şi a plouat mult în judeţ aseară si mai avem alte puncte critice în care a trebuit să intervenim în cursul nopţii şi mai ales spre dimineaţă”, a declarat prefectul de Mehedinţi, Nicolae Draghia.

Cei evacuaţi din calea apelor au fost transportaţi către primării sau alte gospodării vecine care nu au fost inundate

Adevărata problemă, spun autorităţile din Mehedinţi, o reprezintă animalele. Zeci de păsări au murit, iar autorităţile încearcă să le salveze pe cele aflate în pericol. Pompierii folosesc bărcile pneumatice pentru a le evacua. Vestea proastă este că, cel puţin până la ora 11:00, judeţul Mehedinţi se află sun Cod Portocaliu şi va ploua torenţial, potrivit celor mai recente informaţii meteorologice.

Şi traficul feroviar a fost afectat de inundaţii Pe ruta Drobeta Turnu Severin şi Strehaia rutele feroviare au fost oprite. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (8:30), în judeţul Mehedinţi, traficul feroviar este întrerupt pe magistrala 900, între Drobeta-Turnu Severin şi Strehaia, deoarece între staţiile Igiroasa şi Prunişor calea ferată a fost acoperită de apă.

În Judeţul Gorj este o situaţie asemănătoare. Aproximativ o sută de gospodării au fost inundate şi mai multe drumuri blocate de ape.

În localitatea Cătunele, din Gorj ploua fără încetare de la miezul  nopţii şi s-au înregistrat  38,5 l pe m2. Oamenilor le-a intrat apa în case, iar pompierii au intervenit cu motopompe pentru a scoate apa. Autorităţile sunt în stare de alertă.

Au fost mobilizate echipe de pompieri, care acţionează în zonă pentru a evacua persoanele afectate şi, de asemenea, pe drumurile blocate de revărsarea apelor.

Pompierii urmează să intervină pentru ridicarea digurilor de protecţie în jurul cursurilor de apă ce riscă să se reverse.aproximativ o sută de gospodării au fost inundate

De la meteorologi nu sunt veşti bine, ploile destul de abundente se vor produce până la ora 11: în zona respectivă, unde se vor înregistra 70 l pe metru pătrat, iar sistemele de umezeală vor avea impact tot în această zonă.

 

Distribuie:0020

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here