Autorii unui studiu științific au arătat că biscuiții Oreo provoacă același tip de dependență asupra creierului ca și cocaina, relatează dailymail.uk.

Neurologul Joseph Schroeder de la Universitatea Connecticut din New London, Connecticut, a declarat că biscuiții de ciocolată au declanșat anumiți neuroni din creier și anume “centrul de plăcere”, efectul semănând cu cel al drogurilor asupra șobolanilor din laborator.

Echipa sa a descoperit că reacția rozătoarelor înfometate la biscuiți a fost comparabilă cu cea a șobolanilor cărora le-a  fost oferită cocaină în încercările anterioare.

Cercetătorii au mai descoperit că șobolanii, ca și oamenii, preferă să mănânce crema biscuiților și din nou au fost observate similitudini între aceștia și celelalte rozătoare dependente de cocaină.

Pentru ajunge la acestă concluzie, Schroeder a pus rozătoarele într-un labirint și într-o parte a pus biscuți de ovăz, iar în cealaltă parte a plasat biscuți Oreo. După ce au explorat labirintul șobolanii au preferat să stea lângă biscuiții Oreo. Neurologul a declarat că asemeni oamenilor, șobolanii nu simt nicio plăcere când mănâncă biscuiți de ovăz.

Rezultatele obținute în urma experimentului au fost comparate cu cele ale unui test identic, dar care implică droguri.

Studiul urmează să fie prezentat la Societatea pentru Neuroștiință, în San Diego luna viitoare. Schroeder a adăugat : ” Cercetarea noastră susține teoria că alimentele bogate în grăsimi și bogate în zahar stimulează creierul în același fel în care medicamentele o fac.”

Rezultatele sprijină ipoteza că unele comportamente dezadaptative alimentare care contribuie la obezitate pot fi comparate cu dependenta de droguri .

Distribuie:2030

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here