UPDATE: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a analizat vineri cererea depusă de fostul ministru pe 3 aprilie, respingând solicitarea fostului ministru. Sentinţa poate fi atacată.

 Elena Udrea, arestată preventiv în dosarul „Gala Bute”, ar putea afla vineri dacă îşi va petrece Sărbătorile de Paşte în libertate. Asta după ce magistraţii Curţii Supreme vor lua în discuţie cererea fostului ministru de înlocuire a arestului preventiv cu o măsură mai blândă.

Procurorii anticorupţie au extins, miercuri, urmărirea penală pe numele Elenei Udrea, în dosarul „Gala Bute” şi pentru infracţiunea de spălare de bani.

Concret, anchetatorii susţin că, „în perioada 2010 – 2011, Udrea Elena Gabriela, împreună cu Topoliceanu Ana-Maria, directorul Companiei Naţionale de Investiţii (suspect în prezenta cauză), au primit o sumă de aproximativ 300.000 lei de la administratorul S.C. Consmin S.A. pentru a asigura plata la timp a lucrărilor executate de societatea menţionată în baza contractelor încheiate cu Compania Naţională de Investiţii”.

Astfel, după ce Compania Naţională de Investiţii realiza plăţile către S.C. Consmin S.A. pentru lucrările efectuate, administratorul societăţii ar fi dispus transferul a 10% din suma încasată către societatea controlată de Ştefan Lungu, Last Time Studio S.R.L., în baza unor contracte de consultanţă fictive. În acest mod, s-au realizat cinci plăţi, în valoare totală de 335.486 lei.

La rândul său, susţin procurorii, Ştefan Lungu dădea banii primiţi lui Tudor Breazu, apropiat al Elenei Udrea, cât şi a Anei Maria Topoliceanu.

„Plăţile se realizau fie în numerar, fie prin intermediul societăţii S.C. Ekaton Consulting S.R.L. administrată de Breazu Liberiu Tudor, în baza altor contracte fictive de consultanţă. În acest mod, s-au realizat 4 transferuri bancare în valoare totală de 209.762 lei şi o plată în numerar de aproximativ 90.000 lei”, mai arată anchetatorii, care adaugă că o parte din aceste sume au fost înmânate în numerar lui Topoliceanu Ana Maria, care le-a predat la rândul său Elenei Udrea. Diferenţa fiind folosită de Breazu Liberiu Tudor pentru a plăti diferite cheltuieli ale lui Udrea Elena sau ale lui Topoliceanu Ana Maria.

Comision de 10 la sută pentru aprobarea finanţărilor

De asemena, DNA precizează că în cursul anului 2011, Elena Udrea ar fi cerut şi ar fi primit de la Adrian Gărdean 10 la sută din plăţile efectuate de minister pentru contractele de lucrări încheiate de societăţile Termogaz Company S.A. şi Kranz Eurocenter S.R.L., în schimbul garanţiei că finanţările vor fi aprobate la timp.

Astfel, ca urmare acestei solicitări, „în data de 6 octombrie 2011 Gardean Adrian a remis suma de 900.000 euro în numerar lui Nastasia Gheorghe, în contul încasărilor realizate de cele două societăţi menţionate din fondurile Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. Suma a fost predată de Gheorghe  Nastasia în aceeaşi zi ministrului Elena Udrea”, se mai arată în documentele anchetatorilor.

Vizualizari:
143
Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here