Recent a fost creat un microscop care funcţionează în baza unui smatphone.

Dispozitivul, numit μPeek, se ataşează la partea din spate a oricărui smartphone, in  partea de sus unde e instalată camera, şi te poate introduce în lumea microorganismelor chiar la tine acasă, potrivit  Live Science

Este de mărimea unui card de credit şi poate fi controlat printr-o aplicaţie, care-ţi permite să vizualizezi imagini de o claritate impecabilă a obiectelor mici, făcând ajustări microscopului prin butoanele din dreapta telefonului.

”Dar acest microscop puternic nu prezintă doar capacitatea de a face zoom pentru smartphone, microscopul este echipat cu un obiectiv motorizat şi cu mai multe componente optice sofisticate. Aceste două lucruri se regăsesc, de obicei, la microscoapele profesionale, care de cele mai multe ori sunt mult mai mari”, a declarat Patrick Galliker, co-fondatorul si CEO al companiei Scrona, companie care a inventat μPeek.

Pentru a utiliza μPeek e nevoie doar să ataşaţi dispozitivul la telefon şi să-l puneţi-l pe orice suprafaţă pe care doriţi să o priviţi prin microscop. Dacă doriţi să utilizaţi μPeek pentru a vă uita la ceva pe o lamă de microscop, puteţi face şi acest lucru. Dispozitivul vine cu un suport de dimensiuni standard de diapozitive şi un set de diapozitive goale, plus un ghid care explică modul în care să se pregătească exemplarele.

”Deşi μPeek nu arată ca microscoapele convenţionale, acesta ar putea fi, totuşi, util pentru oamenii de stiinţă. Datorită faptului că dispozitivul este atât de simplu şi puternic, probabil acesta ar putea fi prima alegere a unui om de stiinţă profesionist. El poate fi util şi în alte medii, de asemenea”, a declarat Patrick Galliker.

Un μPeek standard va costa aproximativ 159 de dolari, insa Compania Scrona a mai creat o altă versiune a dispozitivului, μPeek Blue echipat cu lumini UV, astfel încât să poată fi folosit ca un microscop cu fluorescenţă care va costa 219 dolari.
Potrivit lui Patrick Galliker, dispozitivul ar trebui să fie disponibil pentru cumpărarea on-line în a doua jumătate a anului 2016.

 

 

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here