Daca te numeri printre doamnele care iau pastile anticonceptionale sau apeleaza la diafragma pentru a nu ramane insarcinate, trebuie sa stii ca exista anumite elemente care pot sa diminueze eficienta contraceptivelor si sa aiba exact efectul invers fata de cel asteptat.

Uite cele patru lucruri la care trebuie sa fii atenta in momentul in care eviti sa ramai insarcinata:

1. Antibiotice

Daca esti bolnava, iar medicul iti prescrie antibiotice, nu ezita sa-l intrebi pe specialist daca si in ce fel vor afecta ele proprietatile contraceptivelor. De cele mai multe ori, antibioticele reduc gradul de eficienta al pastilelor anticonceptionale si reduc cantitatea de hormoni existenta in medicamente. Daca nivelul scade considerabil, contraceptivele nu vor mai putea sa evite sarcina.

2. Sunatoare

Desigur, remediile naturiste si ierburile dau impresia ca nu pot dauna in vreun fel organismului tau. Mai mult decat atat, sunatoarea este una dintre cele mai populare plante si este folosita de secole in tratarea anumitor afectiuni. Avand in vedere ca sunatoarea poate fi achizitionata din orice plafar, farmacie sau chiar magazin alimentar, nu are cine sa te avertizeze in legatura cu efectele nocive ale unei plante aparent inofensive. Ceea ce face sunatoarea este sa elibereze cantitati mari de estrogen in organismul tau. Daca o consumi si iei anticonceptionale in acelasi timp, trebuie sa iti iei masuri in plus de precautie.

3. Program haotic

Cand iti spune sa iei pastila in fiecare zi la aceeasi ora, doctorul nu glumeste si nici nu greseste. Daca le iei in momente diferite sau uiti complet sa le iei, contraceptivele nu vor mai fi la fel de eficiente. In cazul in care nu reusesti niciodata sa te mobilizezi suficient cat sa respecti un orar, cel mai bine ar fi sa apelezi la o alta metoda de preconceptie.

4. Lubrifiant

Lubrifiantul reprezinta o sabie cu doua taisuri. Cel pe baza de ulei poate sa diminueze eficienta prezervativelor din latex si pot detrmina ca acestea sa se rupa mai usor. De cealalta parte, lubrifiantul pe baza de silicon poate afecta eficienta diafragmelor. Pentru a evita solutiile neplacute, apeleaza la o solutie pe baza de apa.

Precautia este elementul cheie in momentul in care iti doresti sa eviti sarcina, iar o femeie informata este o femeie castigata. Nu ezita sa cauti toate datele inainte de a apela la un anumit tratament si nu uita ca medicul ginecolog iti este cel mai bun prieten cand vine vorba de planificarea sarcinii.

Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here