Tehnologia isi face loc tot mai mult in viata noastra de zi cu zi. Un nou gadget, aflat in stadiu de proiect, promite sa ii ajute pe cei care au probleme cu somnul si sa gaseasca solutii pentru dificultatile pe care ei la intampina.

Noul sistem de monitorizare a somnului este un proiect lansat pe celebra platforma Kickstarter de un grup din San Francisco denumit Hello, scrieCNET.

Numele inventiei este Sense, aceasta fiind compusa din trei elemente: o alarma sferica ce sta pe neoptiera, un senzor in forma de disc ce se ataseaza pernei si o aplicatie pentru sistemele de operare Android si iOS.

Sfera de pe noptiera te ajuta sa adormi si ruleaza muzica de relaxare, insa te poate trezi atunci cand ai nevoie, jucand si rol de alarma. Ea nu are butoane si poate fi oprita doar printr-o simpla atingere cu mana. Alarma este una cu totul speciala, caci ea se poate adapta oricarui utilizator.

De exemplu, daca pui ceasul sa sune la 7:30, dar obisnuiesti sa te trezesti la 7:15, alarma se va modifica singura si va suna mai devreme.

Mai mult, sense incorporeaza senzori ce monitorizeaza lumina ambientala, temperatura, umiditatea, sunetul, praful si chiar polenul ce poate fi prezent in dormitor.

Gadgetul foloseste toate aceste informatii pentru a-ti explica ce anume iti provoaca eventualele probleme cu somnul.

Aplicatia de smartphone permite evaluarea calitatii somnului, oferind informatiile necesare utilizatorului, acestea fiind insotite de explicatiile de care el are nevoie pentru a dormi cat mai bine.

Distribuie:11000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here