Peste şapte milioane de ucraineni din estul ţării sunt chemaţi să voteze pentru a decide situaţia regiunilor Doneţk şi Lugansk, un lucru care ar putea să conducă la secesiunea acestei părţi a ţării. Această consultare, ale cărei consecinţe pot deveni istorice, este considerată ilegală atât de către Kiev, cât şi de către comunitatea internaţională.

Pe ferestrele secţiei de votare de la Şcoala numărul 1 de pe bulevardul Puşkin, la Doneţk, principalul oraş din regiune, o localitate cu aproximativ un milion de locuitori, sunt afişate câteva foi de hărtie pe care scrie “referendum”, deasupra steagului “republicii” autoproclamate Doneţk – roşu şi albastru cu vulturul bicefal.

La ora locală 7.45 (7.45, ora României), Victoria Petrovna a sosit la secţie afirmând că, pentru ea, “este o zi importantă. Ni s-a spus să venim să votăm, deci este esenţial să facem acest lucru”.

“Trăim momente foarte importante”, subliniază ea pentru AFP.

În şcoală, două urne transparente mari sunt aşezate direct pe podea, iar aproximativ zece persoane asigură desfăşurarea votului, cu liste electorale în mână.

Distribuie:11000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here