Femeia a călătorit cu aproape 52.000 de euro în bagajul de mână. În cadrul operațiunilor de combatere a traficului ilicit de valută, funcționarii Biroului Vamal din Bergamo, în serviciu la Orio al Serio au descoperit, cu  colaborarea militarilor de la Garda de Finanțe, 51.900 de euro nedeclarați în bancnote de diferite valori.

Valuta era în posesia unei cetățene române, în sosire în aeroportul Orio al Serio cu un zbor provenit din România, precizeaza Biroului Vamal din Bergamo, citat de gazetaromaneasca.com.

Conform normelor în materie de valută, care prevede obligativitatea declarației vamale pentru transferul de numerar în sumă egală sau mai mare de 10.000 de euro, s-a procedat la confiscarea a 50% din excedent. Astfel, într-o clipită, femeia s-a trezit cu 20.950 de euro în minus.

În 2014, tot la Orio al Serio, tot din România, a sosit o altă persoană, tot cu 52.000 de euro nedeclarați! Pe 22 septembrie 2014, un marocan cu pașaport canadian care venea din Craiova tocmai aterizase la Orio al Serio, dar nu declarase cei peste 50.000 de euro pe care îi aducea în Italia. L-au descoperit funcționarii vamali împreună cu Garda de Finanțe.

Bărbatul avea banii asupra sa: 51.540 de euro. Normativa prevede că se poate aduce în Italia numerar în sumă de până la 10.000 de euro fără a-l declara: astfel i s-a confiscat jumătate din excedent, adică puțin peste 20.000 de euro.

Intrebarea care se pune este de unde ar putea fi banii si care sunt motivele nedeclarării lor.

Articol redactat de Michaela Maria

 

 

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here