Prima staţie de filtrare a aerului din România, care va reţine particulele de praf şi va returna aerul curat pe o rază de 350 de metri, a fost montată, joi, la Timişoara, instalaţia fiind achiziţionată cu aproape 200.000 de euro, cu bani din bugetul local, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentantului firmei italiene care a adus instalaţia în România, Cristian Damian, Timişoara este primul oraş din ţară în care se instalează o astfel de staţie de filtrare a aerului.

“Timişoara este primul oraş care introduce o astfel de staţie în România. Staţiile noastre sunt produse în Uniunea Europeană, în Italia. Această staţie susţine particulele în suspensie de praf care sunt nocive. Cu cât sunt mai multe surse de poluare, cu atât mai mult lucrează. Ea reţine toate particulele de praf, iar aerul pe care îl elimină este curăţat în proporţie de 90 – 95 la sută. Reţine noxe, bacterii, iar acest lucru este foarte important”, a declarat Cristian Damian.

Staţia de filtrare a aerului a fost amplasată în zona centrală a oraşului, în Piaţa Sfântul Gheorghe, şi va intra în funcţiune peste câteva zile.

“Staţia de filtrare a aerului urmează să fie calibrată în zilele următoare chiar de către cel care a inventat-o, din Italia. Nu s-a plătit încă niciun leu pentru ea şi nici nu va fi recepţionată decât după ce vom vedea că ea funcţionează la parametrii din caietul de sarcini”, a declarat şeful Direcţiei de Mediu din cadrul Primăriei Timişoara, Adrian Bere.

Staţia de purificare a aerului arată ca un chioşc, este de culoare verde pe exterior, iar în interior este dotată cu aparatură de specialitate.

Instalaţia a costat 190.000 de euro, bani care provin din bugetul municipiului Timişoara, şi a fost achiziţionată în urma unei licitaţii organizatw de primărie.

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here