Ca regulă generală, bărbații nu ar trebui să bea mai mult de 3-4 unităţi de alcool pe zi iar femeile mai mult de 2-3 unități (o unitate de alcool reprezentând 10 ml de alcool pur). Evită consumul de alimente condimentate după ce ai băut, deoarece acestea pot deranja stomacul.

Dacă bei prea mult într-o seară la o petrecere, evită alcoolul pentru următoarele 48 de ore.

Vitamina B este aliatul tău. Mănâncă un castron de cereale cu lapte, acoperite cu o banană, pentru a reface potasiul pierdut.

Scapă de mahmureală cu un remediu recomandat de medicina tradițională orientală: masajul tălpii piciorului drept, în special de la jumătatea tălpii până la degetul mic.

Compresele calde, aplicate pe frunte sau pe tâmple, pot potoli durerea de cap asociată migrenei.

După o noapte de beţie, nimeni nu are chef să se apuce de sport. Dar exerciţiile fizice sunt excelente pentru înlăturarea mahmurelii, întrucât îţi îmbunătăţesc starea psihică şi te scapă de toxine.

Mergi la o plimbare cu prietenii, pentru că exercițiul fizic ajută la diminuarea efectelor alcoolului.

Deşi de obicei alimentele ce conţin zahăr sunt considerate nesănătoase, turta dulce este mai des întâlnită şi mai accesibilă în timpul sărbătorilor. Unul din ingredientele principale este, bineînţeles, ghimbirul, rădăcina minune care ajută la alinarea durerilor de stomac şi a greţurilor.

Ouăle pot avea un efect benefic asupra reducerii efectelor mahmurelii, deoarece acestea conțin un aminoacid numit cisteină, care descompune toxina acetaldehidă, produsă de consumul excesiv de alcool.

Sparanghelul nu este prea apetisant, însă este considerat unul dintre cele mai bune remedii împotriva mahmurelii, care ajută şi la protecţia ficatului.

Alcoolul este diuretic şi poate cauza deshidratare. Din această cauză, înainte de a merge la culcare este indicat să bei până la jumătate de litru de apă.

Carbohidraţii pot ajuta ca nivelul zahărului să nu scadă prea mult. În mod normal, ficatul începe să producă mai multă glucoză, dacă nivelul zahărului din sânge se reduce. Însă, în cazul în care exagerezi cu băutul, iar ficatul este ocupat cu metabolizarea alcoolului nu mai poate produce glucoză, ceea ce înseamnă un nivel al zaharului scăzut şi, prin urmare, vei fi iritabil şi obosit. Mănâncă o porţie de carbohidraţi, de exemplu pâine prăjită sau o porţie de paste.

Ceaiurile (de exemplu, ceaiul de sunătoare, de păpădie, de mentă, de fructe) sau sucurile naturale de fructe sunt indicate în cazul mahmurelii.

Citricele conţin vitamina C care hrăneşte celula hepatică şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui.

Distribuie:13000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here