Grapefruitul este un este un fruct citric mare, rotund, de culoare galbenă sau rozalie, cu miezul zemos şi amar, apreciat pentru conţinutul bogat în enzime care stimulează digestia. Fructul este un hibrid, un mix dintre pomelo şi diferite soiuri de portocal, putând avea pulpa galbenă, roz sau roşie, scrie ziarulring.ro.

Greful este un fruct relativ “tânăr”, primele soiuri au fost descoperite în secolul al 18-lea în insula Barbados. Botezat apoi “Citrus paradisi”, fructul începe să fie cultivat la scară largă în Florida, din secolul al 19-lea.

Printre beneficiile pe care consumul de gref le aduce organismului enumerăm:
1. Ne face plinul de vitamina C, deoarece este unul dintre fructele cu un conţinut substanţial de vitamina C. Într-o jumătate de gref găsim 78% din necesarul zilnic de vitamina C, esenţială menţinerii sănătăţii pielii, sistemului imunitar şi pentru o digestie eficientă.

2. Greful are un puternic efect antioxidant, fiind unul dintre citricele cel mai des recomandate în diete pentru a pierde kilogramele în plus sau pentru a elimina toxinele acumulate în corp. De asemenea, grepfruitul este unul dintre cele mai alcalinizante fructe. Sucul de la un gref cu apă minerala şi un vârf de miere de salcâm este băutura ideală pentru a alcaliniza PH-ul organismului şi a previni acidoza.

3. Greful roz are în compoziţie carotenoizi, compuşi importanţi pentu sănătatea ochilor şi a pielii.

4. Este o sursă preţioasa de licopen, un fitonutrient care ne menţine ochii tineri şi are efect anticancer. Într-o jumătate de gref găsim 3,36mg de licopen.

5. Fructul paradisului, are în compoziţie fitonutrienţi unici pe nume limonoizi, care ajută la detoxifierea ficatului. Conform studiilor recente, limonoizii pot inhiba dezvoltarea celulelor tumorale, fiind un compus care protejează împotriva cancerului de colon, de sân, de stomac şi pulmonar.

6. Scade colesterolul rău, datorită fibrelor solubile din compoziţie. Consumul de gref poate diminua nivelul colesteroluli LDL şi a trigliceridelor, astfel ne protejează sistemul cardiovascular.

Distribuie:30010

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here