Cancelarul german Angela Merkel a declarat că Europa trebuie să-și protejeze frontierele externe în condițiile în care se confruntă cu cel mai mare aflux de refugiați de după cel de-al doilea Război Mondial, o criză despre care șefa executivului de la Berlin a apreciat că „testează forța de caracter a Europei”, informează sâmbătă Reuters, citat de realitatea.net.

Într-o transmisiune video dată publicității sâmbătă, Merkel a spus că Europa trebuie să contribuie la gestionarea acestei provocări globale. „Iar pentru Europa, acest lucru înseamnă că trebuie să protejăm mai presus de orice frontierele noastre externe (…) — și să le protejăm împreună — așa încât imigrația în Europa să se realizeze ordonat”, a apreciat ea. „Dar înseamnă totodată că trebuie să ne asumăm o mai mare responsabilitate față de țările din care oamenii fug sau în care se află numeroși refugiați, precum Libanul, Iordania sau Turcia”, a adăugat cancelarul german.

În intervenția sa, Merkel a mai spus că Germania trebuie să spună răspicat că cei care au nevoie de protecție o vor primi, dar că aceia care sosesc în această țară doar din rațiuni economice vor fi nevoiți să plece. „Trebuie să fim mai hotărâți cu privire la acest aspect și să transmitem foarte clar” acest mesaj, a insistat Merkel. Cancelarul german a reiterat că integrarea noilor sosiți este „o sarcină uriașă”.

Angela Merkel a apreciat că frontiera externă a Greciei cu Turcia — graniță prin care au trecut numeroși migranți, la bordul unor ambarcațiuni nesigure — reprezintă o problemă și că este nevoie totodată să se poarte discuții cu Turcia. De fapt, astfel de discuții au și început, a adăugat ea. În fine, cancelarul german și-a exprimat convingerea că este nevoie de suplimentarea ajutoarelor pentru dezvoltare și să se cheltuiască mai mult cu refugiații, prin intermediul programelor Națiunilor Unite.

Intra in discutie

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here