Personalul didactic, personalul auxiliar şi de conducere vor primi cei 700 lei, pentru perfecţionarea profesională. La nivel naţional, aproximativ  250.000 cadre didactice din învăţământul preuniversitar şi 40.000 profesori din mediul universitar urmează să primească suma promisă de guvernanţi, până la sfârsitul lui noiembrie.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au declarat că intenţionează păstrarea acestui program derulat cu fonduri europene până în anul 2020.

„Este al doilea an consecutiv când vin bani europeni pentru personalul din învăţământ. Suma de 150 euro, adică 700 lei, este oferită pentru susţinerea pregătirii profesorilor şi nu există condiţionare strictă de a cumpăra cărţi şi a deconta prin facturi. Este vorba de o sumă forfetară, pe care profesorii o pot folosi pentru achiziţia de materiale didactice sau pentru participarea la cursuri, conferinţe şi alte activităţi specifice profesiei. Un proiect mai vechi, din 2006, a fost întrerupt în luna iulie a anului 2010. Acela se numea «Suta de euro pentru cărţi». Fiecare cadru didactic primea echivalentul în lei, pentru a-şi achiziţiona cărţi, dar atunci erau obligaţi să aducă bonuri şi facturi fiscale în timp de 14 zile de la primirea sumei, scrie jurnaldevaslui.ro.

 

Articol redactat de Michaela Maria

Intra in discutie

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here