Militarii romani, americani, britanici si moldoveni continua exercitiile in poligonul din localitatea Smardan, judetul Galati, pana la sfarsitul acestei luni. La antrenamente participa zeci de tancuri, masini de lupta, transportoare blindate, avioane si elicoptere.

Celebrul poligon militar Malina, unul dintre cele mai mari din regiune, a fost luat cu asalt zilele acestea de peste 2.200 de militari, care se antreneaza impreuna in cadrul celui mai mare exercitiu NATO efectuat pana acum in Romania.

“Wind Spring 15 are ca scop antrenarea in comun, intr-o conceptie unitara, a militarilor din tari membre ale NATO si partenere, pentru mentinerea capacitatii operationale a structurilor si indeplinirea cerintelor specifice de interoperabilitate ale Aliantei Nord-Atlatice si ale Uniunii Europe”, se arata intr-un comunicat de presa al MApN.

Exercitiile militare au culminat marti cu o desfasurare de forte impresionanta. Zeci de tancuri, masini de lupta si aeronave au simulat o mare batalie in poligonul din judetul Galati.

La eveniment erau asteptati Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, si generalul Sir Adrian Bradshaw, adjunctul comandantului suprem al Fortelor Aliate din Europa, care vine in Romania pentru doua zile, special pentru a asista la antrenamente.

Echipa de Social Media a MApN a surprins marti imagini spectaculoase la Malina, cu tancuri ruland in viteza pe dealuri si trupe lasate in viteaza din elicopeter.

La exercitiile militare participa 1.500 de militari romani, 400 de soldati americani, 170 de britanici si 26 de militari din Republica Moldova, care invata cum sa colaboreze si cum sa lupte impreuna, ca o singura forta.

Cu aceasta ocazie, militarii americani au avut ocazia sa vada la lucru tancurile romanesti TR-85, iar soldatii romani au vazut pe teren propriu transportoarele blindate ale SUA, IAV Stryker, pe care le conosc si din misiunile in Afganistan.

La randul lor, cei 26 de militari moldoveni au avut ocazia sa se antreneze alaturi de cele mai puternice armate aliate din NATO, dar mai ales sa vada drapelul Republicii Moldova ridicat alaturi de cele ale SUA, Marii Britanii si Romaniei.

 

 

AbonareDistribuie:45000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here