Agenția Europeană pentru Securitatea Aeriană (EASA) a dat vineri undă verde companiilor aeriene europene să-și lase pasagerii, după realizarea unui studiu de impact, să folosească aparatele electronice, inclusiv telefoanele, pe toată durata zborului, transmite AFP.

Pe lângă telefoanele mobile, sunt avute în vedere tabletele, laptopurile și alte gagdeturi cum sunt e-reader-ele sau player-ele. Acestea vor putea fi folosite în toate etapele zborului, inclusiv la decolare sau aterizare, fără a trebui utilizat ‘modul avion’.

EASA subliniază însă că fiecare companie aeriană va trebui în prealabil să analizeze impactul asupra sistemelor de bord al semnalelor generate de aparatele electronice, urmând să ia o decizie privind autorizarea sau nu a folosirii lor, în funcție de rezultatele studiului.

Utilizarea dispozitivelor electronice pe avioanele de linie în toate fazele zborului, mult timp interzisă în SUA și Europa din considerente de securitate, a fost autorizată în noiembrie 2013 de EASA cu condiția setării lor pe ‘modul avion’ și cu excepția laptopurilor.

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here