Din cauza cifrelor alarmante privind numărul copiilor care ajung la urgenţe cu intoxicaţii, capsulele cu detergent lichid au intrat în vizorul autorităţilor. Astfel, de la 1 iunie, producătorii trebuie să respecte noile reguli ale Comisiei Europene.

De la 1 iunie, toate capsulele cu detergent lichid trebuie să fie ambalate în cutii netransparente, cu mesaje de avertizare şi care să nu poată fi deschise cu uşurinţă de către copii.

De asemenea, capsulele trebuie să fie impregnate cu o aromă amară, care să-i facă pe cei mici să le scuipe, şi să nu se dizolve mai devreme de şase secunde, scrie bbc.co.uk, citat de Adevarul.ro.

Capsulele cu detergent lichid au devenit populare în urmă cu aproape zece ani, mai ales datorită dozei corespunzătoare de detergent şi a faptului că pot fi introduse în maşina de spălat împreună cu hainele.

Însă odată cu această notorietate a crescut şi incidenţa otrăvirilor la copiii sub cinci ani.

În Franţa, de exemplu, între 2005 şi 2013, au fost înregistrare 7.500 de astfel de cazuri, iar în Marea Britanie un copil pe zi ajunge la urgenţe din cauza ingerării accidentale a acestor pernuţe cu detergent, adaugă sursa citată.

“Capsulele cu detergent sunt mici, colorate şi pot semăna cu dulciurile sau sucurile preferate de copii. Nu le trebuie decât o secundă să apuce punguţa, să o desfacă şi să înghită conţinutul”, a explicat medicul Marcel Casavanat.

Printre simptomele intoxicaţiei cu detergent lichid se numără ameţeala, tusea iritativă, tulburările digestive, greaţa, vărsăturile, arsurile la nivelul cavităţii bucale, esofagului, stomacului şi intestinului.

De asemenea, conţinutul este la fel de periculos şi în contact cu ochii, victimele spărgând din greşeală ambalajul. Ajutorul personalului medical trebuie de urgenţă solicitat în astfel de situaţii.

 

loading…

Abonare
Distribuie:0010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here