Cancelarul german, Angela Merkel, a afirmat vineri că liderii politici din Uniunea Europeană (UE) sunt gata să se întâlnească în cadrul unei reuniuni de urgență pentru a discuta despre criza refugiaților, adăugând că miniștrii de interne din UE lucrează deja intens la găsirea unor soluții, relatează agenția Reuters si preluata de realitatea.net.

”Șefii de stat și de guvern sunt gata să se întâlnească, dacă are loc o acțiune prealabilă și dacă este necesară desfășurarea unui summit de urgență”, a declarat dna Merkel într-o conferință de presă la Berlin.

”Au loc deja eforturi foarte intense la nivelul UE în legătură cu modul în care am putea face față mai bine acestei probleme”, a afirmat dna Merkel, precizând că un summit ar avea sens dacă ar trebui luate decizii de către liderii UE după ce miniștrii de interne își vor încheia activitatea.

”Există deja, din fericire, un acord la nivel înalt între Germania și Franța, care îmi dă multă speranță, că vom fi în măsură să venim cu soluții”, a mai spus cancelarul german. Reuters notează că lideri din UE au declarat în această săptămână că Uniunea nu a reușit să facă față agoniei umane la frontierele sale.

 

Articol redactat de Vlad Alexandru

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here