La mai puțin de 12 ore după ce președintele Viktor Ianukovici și liderii opoziției politice au cerut un armistițiu pentru a putea negocia o soluție pașnică la criza politică cu care se confruntă Ucraina, noi explozii au provocat haos în Piața Independenței în dimineața zilei de joi, unde poliția și protestatarii au reluat ciocnirile violente.

Noi confruntări între forţele de ordine şi o parte a protesatarilor au izbucnit joi dimineaţă, în ciuda armistiţiului propus miercuri de preşedintele Viktor Ianukovici.

Explozii şi împuşcături se puteau auzi din Piaţa Independenţei, unde se află mai multe mii de persoane.

Bilanţul violenţelor de la Kiev a ajuns la 28 de morţi şi 287 de persoane spitalizate, a anunţat joi Ministerul ucrainean al Sănătăţii, citat de AFP.

Ministerul a precizat într-un comunicat postat pe site-ul său de Internet că patru tineri cu vârste mai mici de 18 ani şi doi cetăţeni străini figurează printre răniţii violenţelor de marţi seara din capitala ucraineană.

Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a anunţat un “armistiţiu” cu opoziţia înainte de sosirea la Kiev, joi, a diplomaţilor europeni şi a unui oficial rus de rang înalt.

Distribuie:1010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here