Conform cercetărilor celor de la Triumph, 76% dintre noi purtăm numărul sutienului greșit, în ciuda faptului că sunt o mulțime de moduri prin care am putea afla măsura.

Suferi de dureri de umăr,dureri de gât sau poate dureri frecvente de cap? Durerile de spate, indigestie sau sindromul colonului iritabil îți crează disconfort? Dacă toate aceste boli ți se par familiare, ai fi uimită să auzi că sursa problemelor tale de sănătate  este chiar sutienul .

Majoritatea femeilor chestionate au mărturisit că au cumpărat mărimea greșită pentru că voiau un stil sau o  culoare anume și mărimea lor nu mai era disponibilă.

PREA MIC

Specialistul în fizioterapie Sammy Margo, purtătorul de cuvânt pentru Societatea Chartered de fizioterapie spune: Adeseori găsesc o legătură între problemele posturale ale pacientelor mele și sutienele acestora.

“Daca un sutien este prea strâns, poate crea presiune asupra nervilor, mușchilor și vaselor de sânge din jurul umerilor, a spatelui și cutiei toracice, ceea ce duce la dureri constante și chiar înțepături la nivelul brațelor”.

PREA MARE

“Un sutien care nu sprijină sânii eficient poate duce la probleme posturale. Sânii nu cuprind muşchi. Ei sunt plini de grăsime, glande și lapte, deci sunt susținuți în poziție de piele”, declară doctor Frasin Mosahebi purtătorul de cuvânt pentru Asociația Britanică de Estetica Chirurgilor Plastici.

Pericolul este că mărimea sutienului poate modifica forma și aspectul sânilor.

Bretelele strânse de sutien

Bretelele strânse pot plasa o presiune enormă pe umeri, trăgându-i împreună cu coloana vertebrală. Astfel cauzează presiune asupra nervilor și afectează chiar și flexibilitatea.

 

Cristina Papucea

 

AbonareDistribuie:49010Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here