Alertă pe piaţa bancară din România. Un nou virus, adaptat pentru utilizatorii de internet banking din ţara noastră, riscă să golească conturile românilor. Clienţii a 12 dintre cele mai mari bănci pot fi ţinta acestor atacuri. SRI a intrat pe fir şi încearcă să remedieze problema.

Virusul se numeşte Tinba 3 iar prima versiune a apărut în 2012 când a fost concentrat în special pentru băncile din Europa de Vest. A treia versiune este şi mai greu de detectat de unele aplicaţii antivirus dar este adaptată la aplicaţiile de internet banking din România.

“Versiunea 3 este prima din generaţia Timba care este adaptată pieţei bancare româneşti. Investigaţiile derulate de SRI nu au confirmat existenţa unor victime în ţara noastră.”, spune Sorin Sava – purtătorul de cuvânt al SRI.

Virusul a fost programat să obţină conturile de autentificare, parolele şi clonează certificatele de securitate furnizate de bănci pentru calculatoarele sau telefoanele clienţilor, scrie Realitatea.net. Apariţia virusului Tinba 3 vine în contextul în care ţara noastră a devenit ţinta unor atacuri informatice concentrate.

“Numai în intervalul 12 – 13 august au fost recepţionate 38 de mii de astfel de alerte care au fost materializate în urma recepţionării de ataşamaente maliţioase – mesaje criptate care vizează primirea unei recompense.”, a mai spus Sava.

Nu doar România ci şi ţările occidentale au fost ţintele unor atacuri repetate în ultimele luni.

 

Articol redactat de Mădălina Mihăilescu

 

loading…

Abonare
Distribuie:0100

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here