Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere al Bolilor Transmisibile, în intervalul 26 ianuarie-1 februarie au fost confirmate 119 cazuri de gripă, de patru ori mai mult decât în săptămâna precedentă, scrie libertatea.ro.

Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 180, dintre care 86 de tip A şi restul de tip B. Boala evoluează în focare locale din Bucureşti, Iaşi şi Constanţa, iar cazuri sporadice s-au înregistrat şi în alte 16 judeţe. În intervalul menţionat au mai fost înregistrate 23 de infecţii respiratorii acute severe şi 106.551 de cazuri de infecţii respiratorii acute.

Până la data de 1 februarie, au fost vaccinate antigripal 459.758 de persoane din grupele de risc, cu vaccin distribuit gratuit de Ministerul Sănătăţii

Tot ce trebuie să ştii despre vaccinul antigripal

Vaccinul antigripal este cel mai bun mod de a preveni gripa, iar dacă te gândeşti să-ţi faci unul, îţi prezentăm câteva informaţii despre această metodă de evitare a îmbolnăvirii.

Ce tipuri de vaccin antigripal exista

Exista mai multe tipuri de vaccin antigripal, printre care:

– Vaccinul antigripal traditional este injectat in muschi si contine particule de virus gripal care stimuleaza imunitatea si te protejeaza de gripa.

– Vaccinul antigripal in doze mari este folosit pentru personele cu varsta de 65 de ani si peste, ingredientele fiind aceleasi ca si la vaccinul antigripal obisnuit. Doza este mai mare, deoarece sistemul imunitar resimte efectele imbatranirii si este nevoie de un stimul pentru a produce imunitatea adecvata si protectia impotriva gripei.

– Vaccinul antigripal intradermic este aprobat pentru persoane intre 18-64 de ani. Se foloseste un ac minuscul care intra foarte profund in suprafata pielii. Vaccinul contine aceleasi particule de virus ca si cel traditional.

 

Lavinia-Andreea Leopa

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here