Toţii stăpânii de câini vor fi obligaţi, începând de sâmbătă 14 martie, să îşi plimbe animalele şi să aibă carnetul lor de sănătate în buzunar. Decizia a fost luată de Autoritatea Sanitar Veterinară.

Proprietarii care de sâmbătă ies din casă alături de patruped riscă amenzi contravenţionale din partea Poliţiei Animalelor din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare, dacă nu vor avea asupra lor carnetul de sănătate al câinelui.

Cuantumul acestor amenzi urmează să fie stabilit, însă un lucru este clar: în Bucureşti vor patrula 16 agenţi de la Poliţia Animalelor şi câte unul în fiecare judeţ care îi va controla pe proprietarii de câini în privinţa carnetelor de sănătate.

Pe de altă parte, agenţii vor avea asupra lor şi cititoare de cipuri, astfel încât dacă proprietarul refuză să spună dacă are aceste acte să poată fi identificat câinele prin intermediul acestui aparat. Mai mult decât atât, dacă proprietarul câinelui nu i-a scos niciodată carnet de sănătatecâinelui riscă o amendă între 2000 şi 10.000 de lei.

 

Distribuie:2000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here