Generalul Wesley Clark, fost comandant al forţelor NATO în Europa și consilier onorific pe probleme strategice al lui Victor Ponta, este de părere că Ucraina nu este înarmată așa cum ar trebui în înfruntarea cu Rusia.

Generalul Wesley Clark vine și cu argumente în acest sens, afirmând, într-un articol publicat în Newsweek, că, deși ideea că Ucraina este “neajutorată” în fața agresiunii rușilor e falsă, aceasta nu-și folosește însă toată capacitatea.

Până în acest moment, spune el, au fost mobilizați 41.000 de soldați. Cei care li se vor adăuga sunt antrenați “rudimentar”.

Rusia ameninţă că trece la fapte: Va folosi FORŢA NUCLEARĂ

Se estimează că 9.000 de soldați din Federația Rusă și circa 30.000 – 35.000 de luptători separatiști sunt în estul Ucrainei.

Aceștia dispun de aproximativ 400 de tancuri și 700 de piese de artilerie, inclusiv lansatoare de rachete.

Alți 50.000 de soldați ruși așteaptă lângă granița cu Ucraina, iar în Crimeea încă 50.000.

Clark trece în revistă dotările armatei ruse, pe care o califică “foarte avansată”, net superioară celei din Ucraina, care folosește mai ales echipament vechi, din epoca sovietică, confruntându-se cu multe lipsuri la acest capitol.

Potrivit lui Clark, forțele ucrainene ar trebui să se aștepte la un atac în decurs de 60 de zile, dacă se ține cont de tiparul acțiunilor Rusiei, de declarațiile făcute și de antecedentele lui Putin, informează ziare.com.

Ucraina, de una singură, nu poate opri agresiunea rusească, având nevoie de asistență militară imediată, avertizează fostul comandant al forțelor NATO în Europa.

 

AbonareDistribuie:0030

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here