Bacalaureatul din sesiunea iunie-iulie de anul acesta continuă, miercuri, cu proba scrisă obligatorie a profilului, pe care absolvenţii profilului real o vor da la matematică, iar cei de la uman, la istorie.

 

Subiectele la BAC 2014 – matematica: Profil MATE-INFO

Şi BAREMUL: 

 Vezi și: Cele mai TARI reacţii de pe Facebook, după BACUL la limba română

Subiectele la BAC 2014 – matematica: Profil STIINȚE ALE NATURII:

Şi BAREMUL:  

Subiectele la BAC 2014- istorie:

 

 

Şi BAREMUL la ISTORIE: 

Subiecte şi barem matematică şi istorie. Cele mai mari emoţii pentru ziua de miercuri le au candidaţii care dau matematica ca probă obligatorie la Bacalaureat 2014. Din 2011, de când s-au introdus camerele de luat vederi în sălile de examen, matematica este proba la care pică cei mai mulţi dintre elevi. Pentru că absolvenţii din anii trecuţi s-au plâns că subiectele de la matematică au fost grele şi de multe ori au primit exerciţii din noţiuni pe care ei nu le-au făcut la clasă, Ministerul Educaţiei a decis de anul trecut ca subiecte Bacalaureat 2014 matematică pentru matematică-informatică şi pentru profilul tehnologic să fie diferite. De asemenea,  elevii de la profilul ştiinţele naturii şi cei de la profilul pedagogic primesc subiecte diferite.

La Matematică, elevii primesc subiecte diferite în funcţie de profilul absolvit. Măsura a fost aplicată începând cu 2013. În 2013, elevii de la matematică-informatică au primit la primul subiect funcţii, logaritmi şi vectori. La cel de-al doilea, au avut de rezolvat matrici şi polinoame, iar cel de-al treilea subiect elevii au avut de rezolvat funcţii şi ecuaţii.

Elevii de la Tehnologic au primit subiecte catalogate ca „foarte uşoare”, dar cu toate acestea rezultatele nu au fost mult mai bune comparativ cu anii 2011 şi 2012. La primul subiect, elevii au avut de rezolvat şase cerinţe, printre care să facă calculul unor radicali. Ei au avut de rezolvat şi exerciţii de trigonometrie, dar şi o problemă în care trebuiau să calculeze cât va costa un produs, al cărui preţ actual este de 10 lei, după o scumpire cu 10%. La cel de-al doilea subiect au avut matrici şi polinoame. La cel de-al treilea subiect, elevii de la Tehnologic au primit o analiză matematică din capitolul Integrale.

La Ştiinţele Naturii, la subiectul 1, elevii au avut de rezolvat ecuaţii, funcţii, vectori. La cel de-al doilea au primit matrici şi ecuaţii, iar la al treilea subiect au avut de rezolvat câteva funcţii.

Elevii de la Pedagogic au avut de rezolvat la primul subiectul exerciţii din funcţii, procente şi geometrie. La cel de-al doilea au primit exerciţii din legi de compoziţie, iar la cel de-al treilea subiect au primit exerciţii din matrice.

La Istorie, la primul subiect, elevii primesc două texte la prima vedere pe baza cărora trebuie să răspunde la cinci cerinţe. Pentru a rezolva cerinţele 6 şi 7, elevii trebuie să facă apel la cunoştinţele dobândite.

La subiectul al II-lea, elevii primesc, de asemenea, un text istoric la prima vedere, pe baza căruia trebuie să răspundă la şase cerinţe. Primele cinci vizează textul, iar cea de-a şase constă, de obicei, într-o scurtă argumentaţie printr-un fapt istoric a unei afirmaţii.

La subiectul al treilea, elevii trebuie să redacteze un eseu pe o temă dată. De exemplu, în prima sesiune din 2013, subiectul a fost formarea statului român modern şi evoluţia lui până în secolul al XIX-lea. În sesiunea din toamnă, tema a fost evoluţia statului român în a doua jumătate a secolului al XIX-lea şi începutul secolului al XX- lea.

Bac 2014 – Subiecte si barem Matematica si Istorie. Ce urmăresc exerciţiile de la matematică

Metodologia de organizare a examenului arată că la proba scrisă la disciplina matematică sunt evaluate competenţele dezvoltate pe parcursul învăţământului liceal, în conformitate cu programele şcolare pentru clasele a IX-a – a XII-a, în vigoare pentru absolvenţii promoţiei 2014. Subiectele date la Matematică vor evalua ceea ce au învăţat elevii în cei patru ani de liceu, dar şi cât de bine cunosc programa pentru examenul de bacalaureat.

La Matematică, elevii primesc trei subiecte, notate cu câte 30 de puncte fiecare, toate fiind obligatorii. Pentru toate cele trei subiecte elevii vor fi punctaţi pentru capaitatea lor de rezolvare a problemelor date. Candidatul este punctat şi dacă rezolvă parţial fiecare cerinţă. Baremul publicat de EDU.RO arată că se punctează corespunzător oricare altă metodă de rezolvare corectă a problemei.

Bac 2014 – Subiecte si barem Matematica si Istorie. Trei subiecte din Istoria României

La proba scrisă de Istorie, absolvenţii de clasa a XII-a vor primi trei subiecte din Istoria României, dintre care unul va fi un eseu pe o temă dată. Fiecare dintre cele trei subiecte vor fi notate cu câte 30 de puncte. De obicei, proba de Istorie nu pune probleme elevilor de la profilul uman.

Spre deosebire de Matematică, la Istorie, metodologia de organizare a examenului arată că proba scrisă la disciplina Istorie evaluează competenţele dezvoltate pe parcursul ultimului an de liceu în conformitate cu programele şcolare pentru a XII-a, în vigoare pentru absolvenţii promoţiei 2014.

Subiectele date la Istorie vor evalua ceea ce au învăţat elevii despre Istoria României şi cât de bine pot face conexiuni între evenimente.

Abonare
Distribuie:177010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here