Sondajul ”Cine este cea mai frumoasă unguroaică din România?/ Ki a legszebb magyar lány Romániából?” s-a încheiat. Blanka Incze a ieșit câștigătoare cu 351 de voturi, 25,6% din numărul total.

Blanka Incze

Pe locul 2 se află Kinga Reka Farkas, fosta concurentă de la Vocea României, cu 224 de voturi, urmată de Heni Kovacs cu 207 voturi. Puteți vedea aici clasamentul final.

Kinga Reka Farkas

Sondajul s-a desfășurat în perioada 19 martie-19 aprilie și a adunat în total 1370 de voturi și peste 600 de share-uri. Pe această cale Onlinereport.ro le felicită pe toate participantele și le amintește că frumusețea vine în primul rând din suflet, din eleganță și atitudine. Așa cum am promis, premiul pentru câștigătoarea locului 1 este un material de prezentare pe care vă invităm să îl citiți în continuare.

Blanka Incze este o unguroaică frumoasă și mândră de originile sale, care numește Transilvania ”casa mea.” Aflați în continuare mai multe lucruri despre ea, despre modul în care este sunt tratați etnicii maghiari în România, dar și despre ce cred ei referitor la țara noastră.

 

Cum te descrii în 5 cuvinte?

Devotată, perseverentă, înțelegătoare, prietenoasă și plină de viață.

Care este cea mai mare realizare a ta, de până acum?

Cea mai mare realizare a fost participarea la un concurs de frumusețe la care am obținut locul IV.

Ce înseamnă să fii unguroaică în România?

Pe mine acest lucru mă motivează. Aici sunt persoanele cele mai dragi din viața mea, familia și în plus, casa mea, Transilvania.

Ai avut neplăceri din această cauză? Dar surprize plăcute?

Din păcate da, au existat și neplăceri. Au existat situații în care oamenii s-au purtat diferit, poate cu mai puțină bunăvoință, în orașe sau comunități române, doar pentru că sunt de naționalitate maghiară. Sau dacă făceam cumpărăturile într-un centru comercial dintr-o zonă în special română și mă exprimam inițial în maghiară, mi se răspundea cu foarte mult cinism. Dar am avut și multe bucurii datorită faptului că știu limba maghiară. Am putut ajuta diferiți turiști străini care au vizitat România, devenind pentru câteva minute ghid turistic, sau chiar purtând conversații plăcute cu ei.

Dacă ai putea să faci ceva pentru comunitatea maghiară din România, care ar fi acel lucru?

Comunitatea maghiară are nevoie de întărirea legăturilor, de unitate, de solidaritate. Pentru aceasta aș crea grupuri de persoane care au acest scop comun atat în spațiul real cât și în cel virtual.

Ce părere ai despre maghiarii din românia care refuză să învețe românește?

Cei care refuză să învețe limba română și să o vorbească se află în această situație în primul rând din cauza educației pe care au primit-o la școală, unde limba română nu este predată în mod regulat și eficient. Astfel, ei învață sau sunt nevoiți să știe limba română din cauza locului de muncă și a mediului în care trăiesc.

Crezi că este vreo diferență între maghiarii din Ungaria și cei din România?

Da, cu siguranță. Cei care trăiesc în România țin și mai mult la tradițiilor lor, fiind un grup relativ mic își prețuiesc mai mult obiceiurile. Ei sunt mai perseverenți și nu îi interesează atât de tare problemele lumii din jurul lor. O altă diferență ar fi dialectul care diferă de la o zonă la altă zonă.

Ce părere ai despre români?

Ca în orice țară și ca în orice grup social, există persoane pe care le simpatizezi mai mult sau mai puțin. Și printre români există unele persoane care ne respectă tradițiile și poporul și altele care ne urăsc. Contrar opiniei publice, un român de rând cu o viață normală nu se deosebește cu nimic de un maghiar de rând, și el cu o viață normală. Motivul care duce adesea la conflicte între români și maghiari este problema autonomiei. Dacă aceasta ar putea fi minimalizată și nu i s-ar acorda atât de multă atenție, ar dispărea cu siguranță ura și am putea vorbi de egalitate între cele două popoare.

Ce idealuri de viitor ai?

Ce îmi doresc pe viitor… o familie fericită, sănătoasă, plină de iubire și un loc de muncă care să implice dansul, în special zumba. De asemenea îmi doresc să susțin organizațiile non-profit care se ocupă cu ajutorarea copiilor din familiile sărace. Și nu în ultimul rând îmi doresc să vizitez Brazilia.

 

Deoarece câștigătoarea noastră nu vorbește limba română, Erika Istvan a tradus pentru onlinereport.ro materialul integral.

 

Distribuie:1000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here