Pasagerii se confruntă cu întârzieri de până la şase ore ca urmare a suspendării serviciilor, până la ora 10.00, într-una sau în ambele direcţii a Eurotunelului între Folkestone şi Calais, scrie în ediţia sa electronică cotidianul Daily Express, citat de blastingnews.com .Oficialii cred că acest grup, „mare şi coordonat”, a planificat pătrunderea în încercarea de a ajunge în Marea Britanie sâmbătă noaptea, aproximativ în jurul orei 0:30.

Un purtător de cuvânt al Eurotunnel a spus:Este o invazie masivă şi o intruziune a unui grup foarte mare şi coordonat de imigranţi. Organele de poliţie încearcă să-i prindă”.

El a adăugat că: „Este în mod clar un atac organizat atunci când este vorba de un aşa grup mare, pe care l-am evaluat la peste 100 de persoane. Au sosit împreună într-un mod bine organizat, au rupt gardurile şi toţi ştiau clar în ce direcţie merg”.

Miercuri un imigrant din Eritreea în vârstă de 20 de ani a fost lovit de un tren de marfă la intrarea în Tunelul Canalului Mânecii. El a devenit al 13-lea imigrant mort acolo în această vară, în condiţii similare.

Şi doar cu o zi înainte, un bărbat irakian în vârstă de 20 de ani a fost zdrobit mortal în timp ce era ascuns la bordul unui camion cu destinaţia Marea Britanie.

Nu este prima dată când serviciile de transport dintre Marea Britanie şi Franţa au trebuit să fie suspendate, deoarece imigranţii au fost prinşi între camioane în afara oraşului Calais.

Marea Britanie a promis milioane de lire sterline pentru a îmbunătăţi şi întări gardurile din jurul terminalului şi au trimis de asemenea, echipe de poliţie cu câini dresaţi special în acest scop.

Dar zona este încă sub asediu, deoarece imigranţii doresc cu disperarea să ajungă înMarea Britanie.

La momentul de vârf, numărul încercărilor de urcare la bordul camioanelor sau a trenurilor la Calais a fost de aproximativ 2.000 pe noapte.

Mulţi imigranti trăiesc în infamul lagăr Jungle II de la marginea oraşului port francez, care a devenit atât de mare încât are propria biserică şi şcoală.

La începutul acestei săptămâni, mecanicii de locomotivă care circulă prin Eurotunel au vorbit despre temerile lor, că ar putea ucide accidental imigranţi pe şine.

Uniunea Confederaţiei Generale a Muncii a scris într-o scrisoare deschisă: „Astăzi, ne este teamă. Ne este teamă să începem munca, ne este teamă să o terminăm, teamă să conducem trenurile sau autovehiculele, teamă de a nu lovi, ciocni sau electrocuta pe cineva”.

Purtătorul de cuvânt al acestei uniuni, Herve Gomet a adăugat: „Lovirea unui refugiat cu trenul, să vezi cum oamenii mor pe şine, reprezintă cu adevărat o experienţă traumatizantă. Doar punând garduri de sârmă ghimpată, problema nu va fi rezolvată”.

Fugind de haosul şi brutalitatea instaurată de Statul Islamic  în Orientul Mijlociu, mii de imigranţi continuă să ajungă în Europa.

 

Articol redactat de Michaela Maria

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here