Care sunt diferențele de INTELIGENȚĂ dintre FEMEI și BĂRBAȚI

Home > Care sunt diferențele de INTELIGENȚĂ dintre FEMEI și BĂRBAȚI

V-ați întrebat vreodată de ce bărbații învață mai repede să schieze sau de ce au femeile o memorie mai vastă? Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Pennsylvania au realizat un studiu care pune în evidență diferența dintre creierul unui bărbat și creierul unei femei.  Aceștia au analizat circuitele cerebrale ale 949 de tineri cu vârste între 8 și 22 de ani și au tras concluzii impresionante.

Rezultatele investigaţiilor imagistice au arătat că bărbaţii prezintă o activitate neuronală intensă în interiorul fiecăreia dintre cele două emisfere cerebrale, în timp ce femeile sunt conectate „transversal“, neuronii din cele două emisfere comunică mult între ei. De asemenea, în cazul bărbaţilor, există o conexiune neuronală între partea frontală a creierului, sediu al coordonării, şi partea din spate, cerebelul, sursă a intuiţiei.

Aşa se explică de ce bărbaţii sunt, în medie, mai capabili să înveţe să execute o singură sarcină, cum este mersul pe bicicletă, înotul sau schiatul, crede profesorul Ragini Verma, coordonatorul studiului american.

În cazul femeilor, legăturile care leagă emisfera dreaptă, sediu al capacităţii de analiză şi de prelucrare a datelor, de cea stângă, sursă a intuiţiei, demonstrează de ce femeile au, de regulă, o memorie superioară comparativ cu cea a bărbaţilor şi o inteligenţă socială superioară. De asemenea, femeile sunt multitasking, ele pot duce bine la îndeplinire mai multe sarcini simultan.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here