Ai fost prins vreodată fără bilet în RATB? Controlorul care te-a amendat ar putea fi un controlor fals. Un fost șofer RATB rupe tăcerea și dezvăluie în exclusivitate pentru Onlinereport.ro care sunt tâlhăriile din sistem. Acesta ne vorbește despre mafia din tramvaie, despre cum să recunoști controlorii falși, dar și despre rutele pe care umblă cel mai des controlul. Află și cum să scapi de amendă dacă ai fost prins fără bilet.

Există controlori falși în RATB?

Da, există controlori falși și nu e deloc greu să-i recunoști. Cred că sunt și multe sesizări făcute în această privință. Sunt unii care își falsifică legitimațiile de control și urcă în mașină să dea amenzi. Un controlor adevărat îți arată legitimația, blochează taxatorul, folosește cititorul de carduri RATB să vadă dacă ai plătit. Dacă te prinde fără bilet îți dă amendă. Amenda e scrisă citeț cu pixul, nu cu creionul și trebuie să aibă ștampila RATB în colț. Nu au voie să te percheziționeze, iar dacă nu vrei să te identifici, tot ce pot face e să te ducă la secție.

Controlorii falși nu fac asta. Ei urcă în mașină și folosesc un aparat să blocheze taxatoarele, dar nu au cititorul de carduri să verifice dacă ai plătit călătoria sau nu. Pun pur și simplu cardul la taxator și îi abordează pe cei care par mai slabi. La final le taie amenzi, dar ele nu sunt valide. Își bagă banii în buzunare. Așa reușesc că păcălească oamenii naivi care nu știu toate astea. Ei nu sunt controlori, sunt pungași.

Care sunt rutele pe care umblă controlul?

„Fiecare are o zonă a lui și ore între care trebuie să patruleze. Cele mai multe controale sunt în RATB-urile care vin și pleacă de la Universitate, în cele care fac legătura cu Gara de Nord și în cele de la aeroporturi. Aici e mai mare șansa ca lumea să urce fără să aibă bilet. Aceste trasee au și un aflux mai mare de persoane. Oamenii din provincie și tinerii sunt cea mai sigură țintă.

Ei nu prea stau la muncă opt ore, ca noi. E și greu să le ții socoteala. Ideea e că nu mai vezi control după ora 7 seara, decât dacă respectivul nu are ce face acasă. Unii mai ies și în weekenduri, mai ales duminica, când lumea crede că e în siguranță. E plin de control și când e vremea rea și lumea nu are altă alegere decât să meargă cu transportul în comun.”

Care sunt rutele pe care umblă controlorii RATB și cum să scapi de ei? Ce să faci dacă te prind fără bilet:

„Dacă nu ai apucat să iei bilet înainte să urci în autobuz, nu dispera, se mai întâmplă. Atunci când vine controlorul, spune-i direct că vrei să mergi la Poliție pentru identificare. Lui nu-i convine asta. El încearcă să te sperie că te duce la Poliție, ca să te facă să-i dai banii pe loc. Tu trebuie să-i spui din prima că nu ai bani și nici acte – el nu are voie să te percheziționeze – și că vrei să mergi la Poliție pentru identificare. Insistă să mergeți la Poliție – vei vedea că este ca iarba fiarelor, controlorul va ceda imediat și te va lăsa în pace. Lui nu-i convine să mergeți la Poliție, pentru că pierde 2 ore la secție cu identificarea ta, timp în care ar putea să amendeze alți călători. Încearcă – spune-i direct că vreți să mergeți la Poliție, ca să te identifice. Te va lăsa în pace imediat și va căuta o altă victimă pe care s-o convingă să plătească amenda pe loc.”

Cum se fură în RATB?

„În 20 de ani de muncă am învățat care este modul în care se fură din tramvaie. În 123 și în tramvaiul 41 este o adevărată bandă. În vehicul este mereu o femeie cu un copil în brațe care îți cere bani. Se duce mereu pe la cei care par că au bani. Sunt mână în mână cu tâlharii care fură portofelele.

Când lumea scoate banii sa îi dea cerșetoarei, aceasta este atentă la suma pe care o are omul asupra lui. Dacă este importantă, îi face un semn subtil partenerului de tâlhărie. La următoarea stație omului îi dispare subit portofelul, iar femeia coboară. Nu se fură la întâmplare, este un întreg sistem bine pus la punct. Sunt sigur că asta nu se întâmplă numai în 123 și în 41. Risc să spun că este o întreagă bandă care jefuiește bucureștenii.”

Interviu cu Vasile Pârvan, pensionar, fost șofer RATB

Reporter: Mădălina Mihăilescu

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here