Probabil una dintre marile probleme ale celor care vor să-și contruiască o casă este autorizația de construcție. Vă prezentăm în cele ce urmează modalități de a-ți construi o casă naturală. Acest lucru nu înseamnă să renunți la lux, confort sau să faci un pas în trecut. Este o modalitate simplă care vă ajută să trăiți sănătos dar și modern. Aceste căsuțe necesită un minim de investiție deoarece materialele folosite pot fi găsite ușor.

CASA PE ROȚI

Una dintre tipurile de locuinţe care nu necesită autorizaţie , nu necesită plan şi nu se plătesc taxe de imobile sunt casele mobile , casele pe roţi.

CASA DIN LUT

Deseori, solul îndepărtat în timpul săpării fundaţiei este de ajuns pentru construcţia pereţilor. Cu inventivitate şi chibzuinţă, costurile celorlalte componente (uşi, ferestre, podele şi aşa mai departe) pot fi reduse considerabil.

CASA DIN BALOȚI

O casă construită din baloti de paie  poate fi mai eficientă energetic ca oricare altă casă ”obișnuită” și foarte sănătoasă

CASA DIN BUTUCI CRĂPAȚI

Această tehnică de construire este una din ce în ce mai apreciată în România.

  • se folosesc materiale naturale, sănătoase
  • se încadrează foarte bine și nu poluează mediul înconjurător
  • o estetică unică

De asemenea, se pot executa fără autorizaţie de construire următoarele lucrări care nu modifică structura de rezistenţă şi/sau aspectul arhitectural al construcţiilor :

  • reparaţii la împrejurimi , acoperişuri , învelitori sau terase , atunci când nu se schimbă forma acestora şi materialele din care sunt executate
  • reparaţii şi înlocuiri de tâmplărie interioară şi exterioară , dacă se păstrează forma , dimensiunile
  • trotuare , ziduri de sprijin ori scări de acces
  • lucrări de reabilitare energetică a anvelopei şi/sau a acoperişului-dacă NU se schimbă sistemul constructiv al acestuia , respectiv terasă/şarpantă -la clădiri de locuit individuale cu cel mult 3 niveluri , care NU sunt monumente istorice clasate sau în curs de clasare , respectiv situate în afara zonelor de protrcţie a monumentelor şi/sau a zonelor construite protejate stabilit potrivit legii
  • lucrări de construcţii funerare subterane şi supraterane , cu avizul administraţiei cimitirului

Se pot executa fără autorizaţie de construire , şi lucrări pentru amplasarea de tonete care sunt amplasate direct pe sol, fără fundaţii şi platforme , precum şi fără racorduri şi/sau baranşamente la utilităţi urbane , cu excepţia energiei electrice.

Sursa: casenaturale.org

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here