O alimentație potrivită poate împiedica apariția transpirației excesive. Dacă ai o astfel de problemă, poți urma o dietă, care se bazează foarte mult pe plantemedicinale.

Fără alimente picante

Nu doar igiena precară poate fi cauza mirosului neplăcut al corpului. Unele medicamente, infecții, probleme de metabolism, dereglări hormonale pot duce la apariția transpirației în exces. Problema poate fi reglată cu ajutorul dietei.

Nu consuma alimente picante, căci grăbesc arderile și accelerează metabolismul.Un exemplu în acest sens este ardeiul iute, care are un conținut bogat de capsaicină, substanță recunoscută pentru că grăbește arderile.

Fără ceapă și usturoi

Din cauză că au un conținut ridicat de sulf, nici usturoiul, conopida și nici ceapa nu sunt recomandate, mai ales în zilele caniculare de vară. Sulful produs de acestea poate fi cauza pentru mirosul neplăcut, mai ales că o parte din acesta este eliminată prin pori.

Totodată, consumul de ceai cald este recomandat pentru reducerea transpirației. Dacă te numeri printre persoanele care adoră cafeaua, încearcă să  o înlocuiești cu o cană de ceai negru.

Elimină stresul

Unele persoane transpiră excesiv și din cauza stresului, de aceea este important să adopte o alimentație care să reducă anxietatea și stările de nervozitate. Printre alimentele recomandate sunt somonul, bananele, spanacul, migdalelele, piersicile, dar și avocado și carnea de curcan.

Exemplu de meniu pentru o zi:

Mic dejun:

Poți alege dintre: o infuzie de salvie sau mentă, fructe proaspete, pâine integrală cu marmeladă sau cu brânză dietetică, apă cu lămâie.

Prânz:

Poți alege dintre: salată de roșii și castraveți, paste, soia, infuzie de salvie, o felie de pepene roșu, orez cu legume, piept de curcan la grătar.

Cină:

Poți alege dintre: salată orientală, o supă de roșii, suc de portocale, brânză, o piersică.

Sfaturi importante:

–    bea doi litri de apă, zilnic
–    evită fumatul, alcoolul, cafeaua
–    nu exagera cu sarea, laptele de vacă, carnea roșie

 

Distribuie:39000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here