1. Activitatea cerebrala se intensifica

Desi nu s-a dovedit ca exista dragoste la prima vedere, se intampla totusi ceva in creierul omului cand ii pica cu tron cineva. Cercetarile neurologice au aratat ca indragostirea activeaza 12 regiuni ale creierului deodata.

2. Iti incetineste ritmul batailor inimii

Datorita oscilatiilor hormonale care au loc cand un om se indragosteste, tensiunea arteriala si ritmul batailor inimii scad.

3. Adio somn dulce!

Indragostitul genereaza trairi intense, euforice, mai ales daca sentimentele ne sunt impartisite. In astfel de momente, persoana indragostita este mai activa, mai energica si mai puternic concentrata pe obiectul atractiei. Mai mult, creierul produce mai multa dopamina, care alimenteaza starea de exaltare. In acest context, este firesc ca orele de somn sa fie mai putine!

4. Ti se intaresc oasele

Oamenii au descoperit o legatura intre cuplurile fericite, casatorite de multa vreme, si sanatatea oaselor. Cu cat relatie este mai de durata si mai fericita, cu atat starea de sanatate a oaselor este mai buna la varste mai inaintate, comparativ cu cei care au casnicii nefericite sau sunt singuri.

5. Iti trec durerile

Cand esti indragostit, sunt activati niste receptori din creieri care actioneaza exact ca medicamentele de atenuare a durerii.

6. Devii uituc/a

Cand ti se aprind calcaiele dupa cineva, creierul elibereaza oxitocina, supranumita hormonul fericirii, care are, insa, efecte secundare: interfereaza cu functionarea memoriei de scurta durata. Asadar, nu vei uita unde ai fost in vacanta vara trecuta, dar s-ar putea sa uiti unde ai pus factura la energie.

7. Se dezlantuie latura geloasa

Orice om este gelos, fiind in natura noastra sa avem sentimentul proprietatii. Insa nu toti il manifestam explicit, fiind mai temperati si mai obiectivi. Insa, cand ne indragostim, indiferent cat de moderati suntem, tot avem uneori accese de gelozie.

8. Totul are un gust mai bun

Persoanele indragostite au tendinta de a simti gustul dulce in aproape orice preparat mananca, arata un studiu citat de Asociatia Americana de Psihologie.

9. Esti usor de distras

Nivelul de concentrare creste cand esti indragostit atunci cand te gandesti la obiectul atractiei si scade pe toate celelalte planuri. Din acest motiv, persoanele indragostite intampina unele dificultati in indeplinirea unor sarcini. Pana una alta, doar munca nu le sta capul!

10. Ti se subtiaza vocea

Oamenii de stiinta au descoperit ca femeilor li se subtiaza usor vocea atunci cand vorbesc cu un barbat dupa care tanjesc.

Distribuie:29010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here