Este greu să te laşi de fumat, însă dacă înţelegi ce se întâmplă cu organismul tău imediat după ce te-ai lăsat de fumat vei putea să învingi mai uşor acest prost obicei, scrie Doctorulzilei.ro.

La doar 20 de minute după ce ai pus ţigara jos, organismul tău va începe să simtă beneficiile. Tensiunea şi bătăile inimii vor fi în limite normale, iar ăsta este primul semn că nicotina îţi părăseşte organismul.

În momentul în care renunţi la nicotină, după 3 zile, vei simţi efectele. Asta este partea grea.Unii oameni spun că au simtome precum dureri de cap, greaţă şi poftă insaţiabilă pentru ţigări. Cu toate acestea, după 3 zile, nivelul de monoxid de carbon, a intrat în limite normale.

Chiar şi aşa , după ce treci de pofta insaţiabilă, între prima şi a noua săptămână de când ai renunţat, răguşala, tusea, respiraţia întretăiată, „arsura” din plămâni va înceta.

La un an după ce ai renunţat, riscul unei boli de inimă se înjumătăţeşte faţă de rata de risc a unui fumător.

În 5 ani, riscul cancerelor care se pot instala în gât şi esofag se va înjumătăţi. Riscul de cancer cervical şi infarcte se vor diminua, de asemenea.

În 10 ani, riscul cancerului de plămâni, pancreatic şi de laringe se va diminua semnificativ

După 15 ani, riscul ca o boală de inimă să apară este echivalent cu riscul unui nefumător.

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here