Cele mai mari mituri despre slăbit, combătute de antrenori

Home > Cele mai mari mituri despre slăbit, combătute de antrenori

Toată lumea are o opinie despre cele mai bune metode de a pierde în greutate sau de a te menține în formă, chiar și persoanele care n-au făcut sport nici măcar o jumătate de oră în viață.

MIT: Poți slăbi doar în zonele pe care le vrei

Acest mit e complet fals, dar rezistă în timp, fiind unul foarte vechi, spun antrenorii de fitness. Nu poți alege doar să slăbești unde vrei și nici măcar abdomenele nu îți vor face stomacul plat. Grăsimea e arsă printr-o combinație de antrenament cardiovascular și antrenament în forță, care îți vor slăbi întreg corpul, combinat cu o dietă sănătoasă.

MIT: E mai bine să lucrezi la aparat

Programele de fitness bazate doar pe folosirea aparatelor îți antrenează corpul într-o singură mișcare lineară și te fac mai predispusă la accidentări. Gândește astfel, spun antrenorii: trăim într-o lume multi-dimensională. Dacă vei face exerciții distincte: fandări, genuflexiuni și vei adăuga și greutăți îți vei pregăti corpul mai bine pentru viață.

MIT: Nu slăbești decât mergând la sală

Ai nevoie de aproximativ 250.000 de abdomene ca să arzi aproximativ 500 de grame de grăsime. Aproximativ 80 la sută din succesul unei diete stă în bucătărie, nu în sala de gimnastică. Dacă petreci o oră a zilei făcând sport, ai restul zilei pentru a-ți anula munca. Nimic din ce faci în sala de sport nu poate echivala cu ceea ce alegi să mănânci într-o zi. O dietă sănătoasă include mișcarea, dar și alimentația sănătoasă, somnul, hidratarea și managementul stresului.

Citeşte aici şi celelalte mituri.

Distribuie:

Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here