Radu Negulescu, creatorul paginii de Facebook a președintelui Klaus Johannis și coordonatorul său de comunicare online, în campania prezidențială, a explicat, ieri seară care au fost principalele elemente care i-au adus peste un milion de fani, pe Facebook, actualului șef de stat. În acest context, Radu Negulescu a subliniat faptul că, în social media, „este foarte importantă autenticitatea”, adăugând că întreaga echipă din spatele campaniei online, a lui Klaus Iohannis, a lucrat curat și nu a „cosmetizat produsul politic”, ceea ce a condus la victoria președintelui.

„Nu a existat niciun atac cibernetic de care să știm. Nu am simțit așa ceva. A fost o creștere progresivă, din august și până în noiembrie. Sunt extrem de multe elemente care au primit rezultatul de un milion plus de fani, de la campania extrem de targetată la o comunicare foarte coerentă și bine sincronizată cu candidatul nostru. Au fost multe elemente. În primul rând, încă din clipa 0, s-a stabilit că online-ul ar fi dintre singurele soluții care ne poate asigura succesul. Presa era ocupată, online-ul era singurul spațiu de manifestare unde aveam controlul. Ne-am stabilit, din clipa 0, care este publicul-țintă și ne-am concentrat extrem de mult pe intervalul 18-35 urban care, în mod tradițional, nu prea iese la vot și fundația campaniei a fost această targetare: zona online, în special social media.”

Pe de altă parte, Radu Negulescu a afirmat că „în momentul de față, există o presiune imensă pe zona de așteptări”, adăugând că mesajul de astăzi, al președintelui, venit în urma votului negativ dat de senatori, în cazul lui Varujan Vosganian, „a fost acel gen de mesaj obligatoriu de transmis”, care „s-a potrivit foarte mult cu ce a promis omul Klaus Iohannis în campanie”, a spus Radu Negulescu în cadrul emisiunii Jocuri de Putere de pe RealitateaTv.

Lavinia-Andreea Leopa

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here