Exista o probabilitate mai mare ca dupa-amiaza sa trisam, sa mintim si sa furam, este concluzia unui studiu recent inedit.

Dimineata suntem corecti si cinstiti, insa aceste valori se pierd in a doua parte a zilei, au descoperit oamenii de stiinta de la Universitatea din Harvard si cei de la Universitatea din Utah.

Specialistii au efectuat mai multe teste, dimineata si dupa-amiaza, pentru a intelege mecanismele cerebrale ale unor comportamente negative precum furtul, trisatul si minciuna, informeaza Top Sante.

In cadrul unui test, voluntarii au fost rugati sa completeze cuvintele.. RAL si.. TICA.

Dimineata, participantii au format corect cuvintele MORAL si ETICA. In schimb, dupa-amiaza, au fost oferite cuvinte diferite, care nu au legatura cu morala.

La un alt test, efectuat dupa-amiaza, participantii au raspuns fara scrupule unui interlocutor virtual ca au rezolvat o problema dificila, in vreme ce dimineata s-au declarat neputinciosi sa gaseasca o solutie. De asemenea, pentru a castiga mai multi bani la un joc virtual, majoritatea voluntarilor au mintit si trisat dupa-amiaza, in conditiile in care dimineata au fost cinstiti.

Pe baza acestor rezultate, cercetatorii afirma ca in prima parte a zilei suntem mai corecti si ca stapanirea de sine pare sa se disipeze pana seara sub actiunea stresului si oboselii acumulate peste zi.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here