Preşedintele rus, Vladimir Putin, a semnat un acord privind alipirea Crimeei la Rusia. PUTIN a vorbit într-o conferință de presă despre faptul că Rusia nu este interesată să anexeze teritorii, însă Crimeea a fost şi rămâne în sufletul ruşilor “o parte integrantă a Rusiei”.
LIVETEXT Vladimir Putin:

Ne-am adunat să vorbim despre un moment istoric pentru noi toți. Peste 82% au participat la referendumul din Crimeea și peste 96 la sută au votat pentru anexarea Crimeei la Rusia.

Crimeea are legătură cu istoria RUSĂ. Vechii prinți ruși care au trecut la creștinism au fost fundația Crimeea și Ucraina. 
Crimeea este un loc în care rușii sunt prezenți.

Locuitorii din Crimeea au avut grijă de acest tărâm.

Crimeea a fost întotdeauna o parte integrantă a Rusiei, prin inima oamenilor săi. Această legătură a fost transmisă din generație în generație.

Într-un stat totalitarist nu am fost întrebați dacă dorim acest lucru. Acum este doar o formalitate pentru că toți am aparținut Uniunii Sovietice, Ucraina putea să se împartă în mai multe state. Uniunea Sovietică s-a prăbușit atât de repede, încât niciunul dintre state nu a realizat. 
Milioane de ruși au mers la culcare într-o țară și s-au trezit în altă țară. Rușii și minoritățile au devenit cea mai divizată de pe suprafața pământului. Crimeea a fost dată ca un sac de cartofi. Rusia a renunțat și au fost momente când nu au putut să-și protejeze propriile interese.

Noi credem că trebuie să avem relații bune cu Ucraina și să nu avem probleme teritoriale. vedem Ucraina ca pe un vecin bun, dar vorbitorii de limbă rusă au vrut ca dreptul lor să fie asigurat. Rușii ca alte minorități au suferit de o criză politică constantă timp de 20 de ani. Ucraina a fost ca o vacă bună de muls, doar conturi bancare, bani. Mulți ucrainieni au fost nevoiți să fugă din Ucraina. 3 milioane de ucrainieni lucrează în Rusia și au trimis 20 de milioane de euro în Ucraina. Alegerile există pentru schimbare puterii. Cei din Ucraina au vrut să pună la cale o lovitură de stat: neonaziștii au contribuit la asta. Ei au încercat să schimbe politica pentru limbile minorităților.

Oamenii din vest le-a explicat că nu trebuie să facă acest lucru. Toți au ignorat pe cei care au tras semnale de alarmă, dar au realizat ce au vrut să facă forțele naziste ucrainiene. Aceste mișcări de tip Hitler și nu am avut cu cine să negociem în aceste condiții.
Crimeea a fost prima sub amenințarea acestor oameni, sănătatea celor in Crimeea era amenințată de ce se întâmpla la Kiev. Cel mai important a fost să fie tăiate condițiile pentru ca acești oameni să-și exprime voința liberă.

Răspunsul de la colegii noștri din vest este că am încălcat legile înternaționale. Am avut dreptul să cer folosirea forțele militare acolo. Am întărit contingentul militar de acolo, dar am avut dreptul.

Ucraina a făcut la fel când s-a desprins din URRS.

În niciunul din documentele recente, nu s-a spus că ONU ar avea documente pe această temă. Un memorandum din 2009, al SUA: declarația de independență înseamnă să încalce legile locale, dar cu respectarea legilor internaționale. Ei au presat pe toată lumea să recunoască Kosovo și acum fac invers. De ce unii pot face un lucru și apoi acel lucru să fie nagat rușilor, ucrainienilor și tătarilor din Crimeea? Niciodată ONU nu a subliniat acest lucru. Este doar un cinism primitiv. Nu a fost un conflict armat în Crimeea, nu au fost victime. Aș vrea să mulumesc acelor militari din Ucraina care nu au deschis focul, care nu au sânge pe mâini. Ne acuză de o intervenție de o invadare a Ucrainei. Îmi aduc aminte doar de un precedent petrecut fără să tragă un singur foc. Partenerii noștri vestici, conduși de SUA preferă să folosească o mână forte. Au folosit forța împotriva statelor suverane de câte au vrut. Parcă joacă un joc.

La sfârșitul secolului 20 au bombardat Libia. Primăvara arabă a fost înlocuită cu o iarnă. Au încălcat constituții. Dacă acestea au fost acțiunile împotriva Ucrainei, Rusia a vrut să aibă un dialog pentru cooperare. Am fost înșelați. Ni s-a spus din nou că nu este treaba noastră. Acum suntem amenințați cu sancțini, acestea vor fi critice împotriva noastră. SUA vor să introducă  sancțiuni.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, s-a declarat oficial dispus să ratifice un acord care prevede integrarea în Rusia a Crimeei, peninsulă din sudul Ucrainei, într-un document publicat marţi pe site-ul Kremlinului, relatează AFP, potrivit Mediafax.

În acest document, preşedintele rus cere puterilor publice ruse (Guvernului şi Parlamentului) să aprobe un astfel de acord şi consideră “oportun” să îl ratifice.

Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here