Serviciile prestate de prostituate s-au ieftinit considerabil in ultimii ani. In 2006, o ora de sex costa in medie 340 de dolari. In prezent, pretul a scazut la 260 de dolari.

The Economist a tras aceasta concluzie dupa ce a trecut in revista profilele online a peste 190.000 de dame de companie care lucreaza in 84 de orase din 12 tari. Exista mai multe motive care au condus la acest declin, unul dintre ele fiind migrarea prostituatelor din tarile sarace in cele mai bogate.

De asemenea, se pare ca o contributie a avut-o si relaxarea legilor pe aceasta tema in tari precum Germania.

Care sunt motivele

Per total, criza economica este principalul “vinovat”, alaturi de popularitatea Internetului, care acapareaza aproape fiecare aspect al vietii noastre, noteaza Time. De asemenea, competitia a devenit mai acerba in ultimii ani, iar acest lucru a tras preturile in jos.

Analizand modul in care Internetul a afectat cea mai veche meserie din lume, concluzia trasa de sursa citata este ca mediul online a adus o multime de avantaje, nu doar probleme.

In mod normal, practicantele acestei meserii nu sunt multumite de scaderea tarifelor. Insa faptul ca Internetul le ofera ocazia de a se promova mai bine si de a “vinde” sex stand in fata unui calculator reprezinta o oportunitate uriasa: ele nu mai depind de “pesti”, bordeluri sau alti intermediari.

Videochatul nu este 100% sigur, insa este cu siguranta mult mai sigur decat “agatatul” clientilor la coltul strazii.

In loc de concluzie

Totusi, editorii Time au ramas cu un gust amar dupa aflarea acestor date.

“Vorbim de niste muncitori care au suferit in perioada crizei si resimt si acum efectele sale. Le este mai greu sa se descurce, avand in vedere ca oamenii au mai putini bani de cheltuit, tarifele au scazut, astfel ca trebuie sa se ajute de Internet si de alte tehnologii.

Abonare
Distribuie:18000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here