Inainte de toate, sa clarificam ce e acela un vampir energetic. Este o persoana in jurul careia te simti sleit de puteri si fara vlaga, ca si cum abia ai dus, cu greu, la bun sfarsit cea mai intensa sedinta de antrenamen. Poti pati asta chiar si dupa 5 minute in compania vampirului energetic.

Fie ca o fac intentionat sau nu isi dau seama, specialistii ii numesc  “hoti de energie” pentru ca fix cu asta se ocupa. Problema apare atunci cand vampirul energetic este cineva important din viata ta: cineva din familie, de la munca sau chiar iubitul/a. Ar trebui sa ne obisnuim cu senzatia de epuizare pisihica, de oboseala permanenta, de apatie, pe care ne-o induce “vampirul energetic” din familie sau din cercul nostru de prieten? In niciun caz! Iata cum recunosti persoanele toxice din preajma ta si afla cum te poti feri de energia negativa pe care acestea o emana, conform divahair.ro.

Trebuie sa stii ca “hotii energetici” sunt impartiti in 4 categorii, pe care iti va fi mai usor sa le remarci:

1. Dominatorul

2. Narcisistul

3. Criticul

4. Victima

Toti acesti vampiri energetici au in comun o caracteristica: vor mereu sa fie in centrul atentiei si sa se simta pe podium. Atunci cand nu sunt laudati sau adulati, hotii de energie se inversuneaza, se autocompatimesc si brusc, devin dornici de conflict si manipulare. Da, te vor manipula pana cand vei dansa exact dupa cum iti vor canta ei!

 

 

Cum te feresti de vampirii energetici?

Atunci cand realizezi ca ai de-a face cu un “hot de energie”, cea mai buna arma de aparare este indiferenta. Trateaza-l cu indiferenta si limiteaza contactul cu el. Va obosi in momentul in care va vedea ca nu esti victima ideala si nici o persoana slaba. Pastreaza-ti calmul si nu raspunde provocarilor lansate de el.

Controleaza-ti empatia astfel incat sa nu preiei stari care nu sunt ale tale. Cu siguranta ti s-a intamplat sa ajungi la locul de munca foarte bine dispusa, ca dupa o discutie de doar cateva minute cu un coleg “toxic” sau cu un sef manipulator sa simti ca optimismul tau s-a transformat, subit, intr-un negativism care te impiedica sa fii productiv. In fata acestor persoane, fii impasibil. Adopta o atitudine cat mai pozitiva!

 

Articol redactat de Mădălina Mihăilescu

loading…

Abonare
Distribuie:354010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here