Înainte de începerea cursurilor universitare, traficul cu locuri de cămin este în floare. Acestea se vând atât pe internet, dar şi în campus, direct de la studenţi.

Şpaga pentru un loc de cazare în cămin ajunge chiar la 500 de euro, iar mecanismul este simplu: noii locatari falsifică legitimaţiile de student schimbându-le doar poza.

În complexul studenţesc Regie, până şi agenţii de pază din faţa căminelor ştiu cum se poate face rost urgent de un loc. Ştiu foarte bine şi cine “taie şi spânzură”, scrie RomâniaTv.net,

Trebuie să daţi ceva! Vă duceţi la 11 (n.r. căminul P 11)…cum îl cheamă pe băiatul ăla…Nicu! Întrebaţi de Nicu! Întrebaţi de Nicu şi Nicu vă dă cameră! Faceţi cum vă spun eu! El face treburile astea! E cu administratora“, spune un agent de pază din campus.

Locurile în căminele din zona Constantin Brâncoveanu sunt la mare căutare pe site-urile imobiliare. Şpaga pentru un loc într-una din camerele căminului ajunge la 350 de euro.

Şi-n căminele de la Agronomie a apărut piaţa neagră. Pentru un loc într-o cameră cu două paturi supraetajate şi cu baie pe hol, şpaga este de 1.400 de lei.

Cele mai scumpe sunt caminele cu cel mult 2-3 paturi în cameră, iar un astfel de loc ajunge şi la 500 de euro.

 

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here