Vopsirea părului este una dintre cele mai simple modalităţi de a obţine o schimbare de look, însă vopselurile din comerţ nu conţin cele mai naturale ingrediente.
Poţi aplica chiar la tine acasă câteva metode naturale de vopsire a părului, care nu vor afecta podoaba ta calipara aşa cum l-ar putea afecta vopseaua sintetică.

Iată câteva soluţii naturale la care nu te–ai fi aşteptat să aibă efecte de colorare a podoabei capilare.

Cafeaua, pentru şatene

Cafeaua scoate în evidenţă strălucirile de roşu şi maroniu din părul închis la culoare şi poate chiar să acopere firele gri. Poţi adăuga strălucire şi dimensiune părului tău folosind un simplu amestec de cafea care nu conţine chimicale sau ingredienti artificiali.
Iată cum îţi poţi vopsi părul cu cafea:

1. Lasă cafeaua să se răcească şi toarn-o într-un vas mai mare.
2. Piaptănă–ţi părul bine şi apoi scufundă-l în vas. Foloseşte o ceaşcă pentru a acoperi complet părul cu cafea. Foloseşte–ţi degetele şi o perie pentru a împrăştia complet cafeaua, de la rădăcina spre vârfuri.
3. Clăteşte–ţi părul cu cafea de 15 ori. Foloseşte ceaşcă pentru a lua lichidul din lighean şi a-l turna pe părul tău. Asta va dura în jur de 15 minute.
4. Stoarce părul deasupra chiuvetei pentru a nu pată în jur. Nu clăti.
5. Prinde-ţi părul într-un coc şi lasă-l să stea 15 minute. Dar nu îl înfăşura într-un prosop pentru că va absorbi cafeaua din el.
6. După cele 15 minute, clăteşte–ţi părul.

Îl poţi usca şi coafa că de obicei. Vei observa că firele gri au dispărut iar orice nuanţe de roşu aveai înainte acum sunt mai strălucitoare şi mai vibrante. Dacă nu vezi o diferenţa semnificativă aşa cum ai fi sperat, repetă procedeul câteva zile la rând. Uneori vopselurile naturale au un efect mai subtil şi poate fi nevoie de aplicaţii multiple pentru a obţine lookul dorit. Dacă părul tău este blond platinat, efectul clătirii cu cafea asupra părului poate fi instant şi dramatic. Testează mai întâi pe o şuviţă de par înainte de a proceda la fel cu tot părul.

Sfecla şi morcovii, ideale pentru roşcate 

Dacă eşti roşcată, încearcă o metodă naturală, simplă şi foarte sănătoasă de vopsire a părului: sucul proaspăt de morcovi şi sfeclă roşie. Graţie pigmenţilor roşii, respectiv portocalii din acest suc, părul tău va dobândi o culoare mai intensă şi va beneficia şi de un tratament de regenerare şi revitalizare.

Aplică sucul de morcovi şi sfeclă după fiecare samponare şi bucură–te de nouă nuanţă de păr.

Rubarbă, pentru părul deschis la culoare

Rubarbă este o plantă comestibilă excelentă pentru vopsirea părului, mai ales dacă este deschis la culoare. Prepară o masca din: rădăcină de rubarbă măcinată (3 mâini),puţin ulei de măsline, suc de lămâie şi 1 linguriţă de apă fierbinte. Aplică masca pe par cât mai uniform (cu o pensulă) şi las-o să acţioneze 40 de minute.

Muşeţelul, pentru blonde

Vopseaua sintetică de par a fost inventată în anul 1907 şi de atunci a făcut fericite milioane de femei din întrega lume, însă vopsirea părului are o istorie mult mai lungă, care se întoarce până în Antichitate.

Încă de atunci femeile căutau metode naturale prin care să–şi nuanţeze podoabă capilară. Una dintre aceste metode este infuzia de muşeţel. Ceaiul din această plantă medicinală este excelent pentru nuanţarea părului blond şi are efecte optime atunci când este folosit la fiecare clătire.

Sigur că părul tău nu va dobândi o nuanţă platinată că la coafor, dar va avea un aspect revitalizat şi o culoare mai intensă.

Prazul, pentru brunete

Împrieteneşte–te cu prazul, mai ales dacă eşti brunetă sau castanie şi vrei să–ţi vopseşti părul cu produse 100% naturale. Prazul nuanţează frumos părul şi îi oferă o strălucire spectaculoasă.

Toacă un fir de praz în întregime şi fierbe-l în apă cam 20 de minute. Clăteşte–ţi părul cu această soluţie după fiecare şamponare.

AbonareDistribuie:2,091010

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here