Prezervativul este una dintre cele mai folosite metode de contracepţie, însă nu este atât de sigur cum s-ar crede. Află cum îţi dai seama că s-a rupt şi ce trebuie să faci.

Deşi sună înfricoşător, s-ar putea să nu îţi dai seama când ţi se rupe prezervativul. Este important să verificaţi cu atenţie, după fiecare contact sexual, pentru a evita o sarcină nedorită. În unele cazuti poţi auzi un zgomot, în momentul în care se rupe prezervativul, dar de cele mai multe ori, nu îţi dai seama decât la final.

Ce trebuie să faci dacă s-a rupt prezervativul – În primul rând, trebuie să rămâi calmă, în momentul în care vezi că s-a rupt prezervativul. Panica nu va face decât să vă agite, iar de aici, nu va ieşi nimic bun.

În al doilea rând, este important să încercaţi să vă daţi seama când s-a rupt prezervativul. În mijlocul actului sexual, la final…Verifică dacă nu cumva bucăţi din prezervativ au rămas în vagin. Toate aceste detalii sunt importante şi vă vor ajuta să vă mai calmaţi.

În momentul în care înţelegeţi ce s-a întâmplat, discutaţi care sunt opţiunile voastre. Nu trebuie să treci prin asta singură, pentru că amândoi sunteţi implicaţi.

Dacă nu vrei o sarcină, ar trebui să te gândeşti la contracepţia de urgenţă. Pastila de a doua zi este destul de scumpă, aşa că acum ar fi cazul să îl rogi şi pe el să te ajute.

În cazul în care nu eşti sigură că partenerul tău nu are o boală cu transmitere sexuală, trebuie să mergi la medic. El te va sfătui ce trebuie să faci mai departe, pentru a scădea riscul transmiterii unei BTS.

Tot ginecologul te poate sfătui să foloseşti alte metode de contracepţie, mai sigure. Dacă tot ai ajuns la el, discută această problemă, pentru a evita accidentele pe viitor.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here