In ultimul timp se tot aude ca exista o alternativa pentru absorbantele si tampoanele interne pe care le folosim lunar. Aceasta alternativa poarta numele de cupa menstruala.

 Unele femei spun ca este fenomenala, ca este viitorul igienei intime feminine, ca este mult mai practica si mai igienica. Altele spun ca este cea mai ieftina varianta pentru a te proteja de sangerarile menstruale.

Cupa menstruala este realizata din silicon medicinal, care e foarte flexibil si permite o fixare foarte buna in vagin, pentru o recoltare  a fluxului menstrual fara scurgeri si fara mirosuri neplacute. Inainte de utilizare, in fiecare luna, cupa menstruala trebuie sterilizata, adica fiarta timp de 5 minute. Apoi, dupa fiecare utilizare in timpul unui ciclu menstrual trebuie golita si clatita cu apa. Cupa menstruala se foloseste timp de 4-8 ore, iar apoi se spala si se reintroduce in vagin. Poate fi folosita si pe parcursul unei nopti intregi.

Cupa menstruala nu perturba flora vaginala si este recomandata femeilor care sufera de infectii, micoze, eczeme vaginale. Folosind o astfel de cupa poti stii exact ce cantitate de lichid menstrual elimini, datorita faptului ca este gradata, lucru care este un atu in fata tampoanelor interne si a absorbantelor.

Cupa menstuala este si foarte flexibila si poate fi purtata chiar si atunci cand faci sport sau cand esti la piscina. Majoritatea femeilor care folosesc cupa menstruala spun ca in primele doua luni de la folosire incep sa se obisnuiasca cu ea si sa o fixeze  perfect astfel incat sa nu existe scurgeri. Iar apoi nu ar mai renunta la ea pentru ca este foarte practica si nu necesita o prea mare investitie.

O cupa menstruala costa in jur de 100 RON si poate fi folosita pana la 15 ani!!! Iar o data pe luna trebuie fiarta timp de 5 minute, iar dupa fiecare folosire golita si clatita cu apa. In schimb… absorbantele si tampoanele interne trebuie cumparate luna de luna. Dar acestea se arunca si gata, nu se spala, nu se fierb…

Asadar, acestea fiind spuse, cupa menstruala este practica si ieftina, dar nu se potriveste oricarei femei…

Unele femei prefera absorbantele pe care le cumpara, le folosesc si le arunca… Altele se gandesc la bani, altele la igiena. Altele sunt prea comode ca sa spele cupa dupa fiecare folosire si prefera variantele mai simple. E destul de dificil ca aceasta cupa menstruala sa multumeasca toate reprezentantele sexului frumos…

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here