Sunt foarte bine cunoscute problemele financiare ale clubului Dinamo, acţionarul acestei echipe plângându-se în dese rânduri de situaţia dificilă prin care trece echipa. Cu un spirit foarte bun de afaceri, patronul “câinilor”  găseşte mereu idei prin care sunt pompaţi bani în conturile echipei din “Ştefan cel Mare”.

Una dintre aceste idei a fost alegerea Arenei Naţionale ca loc de disputare al returului semifinalei din Cupa României cu Steaua, dar această idee e una care ar fi putut să-l coste scump pe patronul “câinilor”.

Desfăşurarea unui meci pe cel mai mare stadion din Bucureşti presupune o cheltuială destul de mare, tocmai de aceea, în ultima vreme, doar Steaua şi Dinamo, echipele cu o susţinere consistentă, şi-au mai permis accesul acolo. Ca să acopere investiţia făcută pentru organizarea jocului pe Arena Naţională, însă, e nevoie de o audienţă consistentă, lucru de care “câinii” se temeau că nu se va întâmpla din cauza înfrângerii dure din tur, 2-5.

Pentru a putea disputa derby-ul României din Cupă pe Arena Naţională, Ionuţ Negoiţă va trebui să scoată din buzunar în jur de 100.000 de euro. Deşi toată lumea se gândeşte că cea mai costisitoare este chiria, de fapt, pentru aceasta se cheltuie abia o cincime din bugetul organizării, adică 20.000 de euro. Utilităţile, adică gazele şi curentul mai pun şi ele 10.000 de euro pe factură. Cea mai costisitoare este însă securitatea oamenilor din tribune, cea care rupe aproape jumătate din buget. Cum partida cu Steaua este una cu grad de risc ridicat, “câinii” au mobilizat 1.100 de agenţi de securitate. În total, pentru tot intervalul pe care stewarzii îl vor petrece la stadion, “câinii” vor mai scoate din buzunar încă 40.000 de euro! Ultima pe listă, curăţenia Arenei Naţionale, este şi ea destul de costisitoare: 20.000 de euro.

Preţul mic al biletelor, care variază între 10 şi 15 lei la peluze şi ajunge până la 500 de lei la loje, pune în pericol investiţia lui Ionuţ Negoiţă. Un calcul estimativ arată că pentru a putea recupera suma de 100.000 investită la organizarea acestui joc, la Dinamo – Steaua de joi seară ar trebui să fie prezenţi în tribune cel puţin 30.000 de suporteri plătitori. Până la această oră, însă, roş-albii vânduseră chiar aproape de 30.000 de bilete, la care se adaugă cele 8.000 direcţionate spre stelişti graţie acordului de reciprocitate. Cum până la startul jocului programat mâine seară, de la 20:30, mai este o zi şi jumătate, “câinii” speră să strângă în tribune măcar 40.000 de spectatori, ceea ce le-ar asigura un profit de câteva zeci de mii de euro.

 

Distribuie:2010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here