Nu-ti place gustul cafelei tale? Potrivit cercetatorilor, culoarea cestii in care o servesti poate sa faca diferenta intre o cafea proasta si una exceptionala. Un studiu realizat in Australia a analizat gustul cafelei in 3 culori de cesti: una alba, una albastra si una transparenta. Rezultatul?

Culoarea cestii are un impact mare asupra perceptiei gustului. Ceasca alba a fost asociata cu un gust mai intens al cafelei, spre deosebire de cea transparenta, care a primit cele mai putine puncte.

Culoarea nu este singura care influenteaza gustul alimentelor – oamenii de stiinta au facut o legatura si intre muzica si experientele gustative.

“Cafeaua creste capacitatea de memorare si concentrare, imbunatateste performantele fizice si rezistenta la efort, creste tonusul organismului si ne face mai ‘destepti’”, a dezvaluit Mihaela Bilic.

Exista dovezi clare: o cafea imbunatateste atat performanta mentala, cat si pe cea fizica. In plus, contrar mitului, un consum moderat de cafea nu declanseaza in organism un mecanism de instalare a dependentei.

Cafeina nu este insa doar un stimulent pentru creier, ci pentru toate sistemele metabolice:

“Consumul de cafea solubila, ca de altfel orice alt tip de cafea naturala, este un obicei sanatos cu beneficii asupra organismului atunci cand aceasta este preparata conform recomandarilor – doua lingurite de cafea solubila la 150 de mililitri apa”, a spus dr. Serban Damian.

 

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here