De ce nu îți ajung niciodată banii! Greșelile care te aduc la sapă de lemn

Home > De ce nu îți ajung niciodată banii! Greșelile care te aduc la sapă de lemn

Desi castigi o gramada de bani, de fiecare data cand te uiti in portofel acesta e gol. Oricat de bun ar fi salariul tau, exista cateva greseli  pe care le faci si care te lasa lefter. Iata care sunt acestea:

1. Nu ai un plan financiar

De cele mai multe ori, lipsa banilor se afla in legatura directa cu absenta unui plan financiar sau cu existenta unuia inadecvat.

Indiferent daca esti singura sau nu, trebuie sa ai in vedere doua lucruri. Primul este legat de bugetul total pe care il ai la dispozitie, iar al doilea se refera la bugetul de cheltuieli lunare. Aici intra totalitatea cheltuielilor pe care le faci in fiecare luna, incepand de la abonamentul tv, cumparaturile pe care le faci si pana la factura de telefon.

Pune pe hartie sau fa-ti un tabel intr-un program de editare pe computer si vezi care sunt cheltuielile in raport cu veniturile. Pe baza acestui plan financiar, vei sti exact cat de mult poti sa te “intinzi”.

2. Cheltuiesti emotional

De cate ori nu ti-ai inecat supararea intr-o sedinta de shopping pe care mai apoi sa o regreti? Cheltuielile realizate sub impuls emotional reprezinta un alt pericol la care te expui fara sa vrei.

Mai mult, vina de a fi cheltuit o suma de bani pe haine sau alte lucruri care nu iti erau necesare in acel moment te poate face sa ascunzi chitantele de iubitul tau. Iar asta inseamna viitoare probleme in relatie.

3. Ai incredere oarba in partener

In cazul in care faci parte dintr-un cuplu stabil, finantele sunt o responsabilitate ce trebuie impartita. Potrivit unui studiu, aproape una din patru femei spune ca aceasta parte a relatiei este gestionata de partenerul de cuplu.

Evita sa ramai mereu fara bani si stabileste cu iubitul tau anumite limite in privinta cheltuielilor, atat cele comune, cat si cele individuale, care nu trebuie sa va depaseasca veniturile.

4. Credite prea mari

O alta problema poate fi legata de faptul ca iti asumi credite bancare prea mari. Chiar daca acum totul este roz in relatia ta cu jobul, asta nu inseamna ca va fi mereu asa.

Un credit bancar pe termen lung presupune un stres tot atat de mare. Luna de luna, o buna parte din veniturile tale se va duce pe respectivul credit luat pentru casa sau masina. Este o greseala des intalnita atunci cand este vorba despre finante.

5. Imparti totul cu iubitul

Este ceva normal sa iti doresti sa imparti toate placerile din viata ta cu iubitul, mai ales daca aveti o relatie solida si il consideri ca fiind “Alesul”. Specialistii in relatii de cuplu te sfatuiesc, insa, sa ajungi la un compromis cu el in ceea ce privinta aspectul financiar, mai ales daca tu esti cea care castiga mai mult.

Fii deschisa cu el, alimentati-va contul comun cu sume egale si pastrati-va niste bani pentru propriile cheltuieli. Asta nu inseamna ca nu il poti rasfata din cand in cand cu cate un cadou. Ai grija, totusi, sa nu faci un obicei din asta!

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here