Mulţi călugări au fost implicaţi, în ultimii ani, în scandaluri care au luat amploare. În timp ce unii au devenit cunoscuţi după probleme cu iz sexual, alţii au atras atenţia opiniei publice prin ritualuri de exorcizare nereuşite.

Una dintre întâmplările scandaloase în care au fost implicate feţele bisericeşti şi care a rămas în memoria , mai ales a medicilor botoşăneni, este călugărul beat din Coşula. Mai precis este vorba de ieromonah care îşi făcuse un obicei din a ajunge la Urgenţe după un episod bahic şi de ”blagoslovi” angajaţii cu înjurături, scrie Adevarul.ro.

Un călugăr din localitatea botoşăneană Coşula a devenit un soi de legendă urbană în municipiul Botoşani şi mai ales în rândul personalului de la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean ”Mavromati”. Practic ”omul lui Dumnezeu” a rămas proverbial, nu prin credinţă sau minuni făcute, cu prin circul făcut la spital.

De-a lungul anilor, viaţa monahală din judeţul Vaslui a fost zguduită de mai multe scandaluri, de notorietate rămânând exorcizarea de la Tanacu, care a făcut înconjurul lumii. Prima pagină a ziarelor au ţinut-o şi doi călugări de la mănăstirea din incinta Episcopiei Huşilor care au organizat o petrecere cu femei în chilii, dar şi doi monahi controversaţi care şi-au construit o mănăstire privată într-un sat. Mai mult pe Adevarul.ro. AbonareDistribuie:0120

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here